Örködj a lélek védőbástyái felett!

„Megőriztem az Úrnak útjait, és nem távoztam el gonoszul az én Istenemtől. Mert minden ítélete előttem van, az ő rendeléseit nem hánytam el magamtól. Őrizkedtem az én vétkemtől.” (Zsolt. 18:22–24)


 
„Bálám is, Júdás is nagy világosságot kaptak Istentől, és különleges kiváltságokat élveztek, de egyetlen dédelgetett bűnük megmérgezte egész jellemüket, majd a vesztüket okozta. Veszélyes dolog megengedni azt, hogy Isten akaratával és törvényével ellentétes érzések éljenek a szívben. Egyetlen dédelgetett bűn is apránként lealacsonyítja a keresztény jellemet, és annak nemes erőit az ördögi célok szolgálatába állítja.

 Egyetlen rossz szokás elnézése, megengedése, egyetlen kötelesség semmibevétele lerombolja a lélek védőbástyáit és megnyitja az utat Sátán előtt. Az az egyetlen biztos eljárás, ha naponta elmondjuk őszinte szívből jövő imádságainkat úgy, mint ahogy Dávid is tette: »Ragaszkodtak lépteim a te  ösvényeidhez, nem ingadoztak lábaim« (Zsolt. 17:5).” (Pátriárkák és próféták, Bálám c. fejezetből)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Örködj a lélek védőbástyái felett! - Magyar nyelven. „Megőriztem az Úrnak útjait, és nem távoztam el gonoszul az én Istenemtől. Mert minden ítélete előttem van, az ő rendeléseit nem hánytam el magamtól. Őrizkedtem az én vétkemtől.” (Zsolt. 18:22–24) pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.