Dolgozz együtt Istennel!

„Mert Isten munkatársai vagyunk: Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok.” (I. Kor. 3:9) „Akiben az egész épület szép renddel rakattatván, növekedik szent templommá az Úrban. Akiben ti is együtt építtetek Isten hajlékává a Lélek által.” (Ef. 2:21–22)


 
„Napról napra Isten felügyelete alatt kell állnod. Ő teremtett és ő váltott meg… »Isten munkatársai vagyunk.« Isten minden nap dolgozik épületén, hogy szent templommá váljék. Az ember feladata: együtt dolgozni Istennel. Mindenki váljék pontosan azzá, aminek Isten szánta őt. Tiszta, nemes tettek által építsünk, hogy jellemünk végül arányossá váljék, gyönyörű templommá, melyet Isten is, ember is megbecsül. Ne legyen benne hiba, mert az Úr épülete. Tökéletesen kell illesztenünk minden egyes követ, hogy el tudja viselni a ránehezedő nyomást. Egyetlen rosszul elhelyezett kő kihat az egész épületre…

Krisztus egyháza öltsön magára isteni mértéket a világ előtt, mint élő kövekből épült templom… ahol kő kő mellé illik, és szilárd, megingathatatlan épületet alkot. Nem minden kő egyforma. Némelyik nagyobb, némelyik kisebb, de mindegyiknek megvan a maga helye, amelyet be kell töltenie.” (Bizonyságtételek VIII. kötet, 173. l.)

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video