Articolul precedentBinecuvântarea 2
  Articolul următorFii om!

  Amikor felhangzik a hangos kiáltás

  „Ezt pedig cselekedjétek, tudván az időt, hogy ideje már, hogy az álomból felserkenjünk; mert most közelebb van hozzánk az üdvösség, mint amikor hívőkké lettünk.” (Róm 13,11)

  
 
„A vég észrevétlenül közelít felénk, ahogyan a tolvaj zajtalanul közeledik éjszaka. Adja az Úr, hogy ne aludjunk tovább, ahogyan mások, hanem őrködjünk és legyünk józanok, mert az igazság nemsokára dicső diadalt arat, s azok, akik most Isten munkatársai, az igazsággal együtt győzedelmeskednek. Az idő rövid, hamar eljön az éjszaka, amikor már senki sem munkálkodhat.

  Eljön az idő, amikor naponta annyian térnek meg, mint egykor pünkösd napján, miután a tanítványokra kiáradt a Szentlélek. Sok ember addig nem vette figyelembe az evangéliumi meghívást.  megpróbáltatásokon, kísértéseken mentek keresztül, tekintetüket hegymagasságú akadályok homályosították el, gátolták előretörésüket. De hittel, kitartással és bátorsággal sokan áthatolnak ezeken az akadályokon, és eljutnak a dicső világosságra. Szinte észrevétlenül akadályok emelkedtek a keskeny és szoros úton, erre az ösvényre botrányköveket helyeztek, de mindezeket elgördítik a hívek.

  A hamis pásztorok által nyájuk köré állított gátak megsemmisülnek, ezrek választják a világosságot, hogy terjesztéséért dolgozzanak. Mennyei lények munkálkodnak majd együtt az emberekkel. Így bátorítva a gyülekezet valóban felkel és világít, megszentelt erőit a küzdelemre összpontosítja. Így teljesedik Isten terve: az elveszett gyöngyök megkerülnek.
  A hangos kiáltás során az egyház – hatalmas Urának segítségével – az üdvösség ismeretét annyira gazdagon árasztja mindenüvé, hogy a világosság eljut minden fővárosba és városba. A Föld megtelik az üdvösség ismeretével. Isten megújító Lelke olyan bőséges eredménnyel jutalmazza a tevékeny ügyvivőket, hogy az igazság világossága mindenütt felragyog.” (Evangelizálás, 318–319. o.)

  Amikor felhangzik a hangos kiáltás - Magyar nyelven. „Ezt pedig cselekedjétek, tudván az időt, hogy ideje már, hogy az álomból felserkenjünk; mert most közelebb van hozzánk az üdvösség, mint amikor hívőkké lettünk.” (Róm 13,11)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...