Boldogok, akik vigyáznak

  „Boldogok azok a szolgák, akiket az úr, mikor hazamegy, vigyázva talál: bizony mondom néktek, hogy felövezvén magát, leülteti őket, és előjövén, szolgál nékik.” (Luk 12,37)

  
 
Isten minden korban figyelmeztette az embereket az eljövendő ítéletre. Azok, akik hittek Krisztus üzenetében, és engedelmeskedtek parancsolatainak, minden időben megmenekültek az ítéletektől, melyek az engedetlenekre sújtottak le. Noé ezt az isteni üzenetet kapta: »Menj be te és egész házadnépe a bárkába, mert téged láttalak igaznak előttem ebben a nemzedékben. « (1Móz 7,1) Noé engedelmeskedett, és megmenekült. Lóthoz ez az isteni üzenet érkezett: »Keljetek fel, menjetek ki e helyből, mert elveszti az Úr e várost.« (1Móz 19,14) Lót engedett a mennyei hírnökök vezetésének, és megmenekült. Jézus tanítványai is megkapták a figyelmeztetést Jeruzsálem lerombolásáról. Akik figyelték az eljövendő pusztulás jeleit és elmenekültek a városból, elkerülték a borzalmas pusztítást. Isten most minket is fi gyelmeztet Krisztus második eljövetelére, és a világra váró megsemmisülésre. Akik fi gyelembe veszik Isten intését, megmenekülnek.

  Mivel nem tudjuk Krisztus visszajövetelének pontos idejét, Isten azt parancsolja nekünk, hogy vigyázzunk. »Boldogok azok a szolgák, akiket az Úr, mikor hazamegy, vigyázva talál.« (Luk 12,37) Azok, akik éberen várnak az Úr érkezésére, nem hiú reménységgel várakoznak. A Jézus eljövetelére való készülés indítson arra bennünket, hogy féljük az Urat, és rettegjünk a bűnre kiszabott ítélettől.

  Fel kell ébrednünk abból a nagy bűnből, hogy visszautasítjuk a nekünk felajánlott irgalmat. Azok, akik vigyázva várnak az Úrra, megtisztítják lelküket az igazság iránti engedelmességük által. Az éber vigyázást komoly munkálkodással kapcsolják össze. Mivel tudják, hogy az Úr az ajtó előtt áll, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy együtt munkálkodjanak a mennyei lényekkel a lelkek üdvösségéért. Ők a hűséges és bölcs sáfárok, akik időben adják meg az Uruk házanépének járó eledelt (Luk 12,42). Azt az igazságot hirdetik, amely a mostani időben a legszükségesebb. Ahogyan Énok, Noé, Ábrahám és Mózes hirdették a koruknak szóló igazságot, úgy kell Krisztus szolgáinak ma is átadni a most élőknek szóló különleges figyelmeztetést.” (Jézus élete, 550. o.)

  Boldogok, akik vigyáznak - Magyar nyelven. „Boldogok azok a szolgák, akiket az úr, mikor hazamegy, vigyázva talál: bizony mondom néktek, hogy felövezvén magát, leülteti őket, és előjövén, szolgál nékik.” (Luk 12,37)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...