Articolul precedentFericirea este o alegere
  Articolul următorUcenici activi, nu spectatori!

  Őrködjünk és imádkozzunk!

  „Elmúlt az aratás, elvégződött a nyár, és mi nem szabadultunk meg!” (Jer 8,20)

  
 
„Gyülekezeteink tagjaihoz fordulok, nehogy figyelmen kívül hagyják az idők jeleit, amelyek oly világosan szólnak arról, hogy közel a vég. Ó, milyen sokan nem törődnek lelkük megváltásával, s nemsokára keserűen panaszolják majd: »Elmúlt az aratás, elvégződött a nyár, és mi nem szabadultunk meg!« Ne felejtsük el, hogy ítélet folyik felettünk, és most a mi életünk következik! Itt az ideje, hogy őrködjünk és imádkozzunk, elvetve önző vágyaink kielégítését, a büszkeséget és minden önzést! A drága pillanatokat, melyeket sokan elpazarolnak, elmélkedéssel és imádsággal kellene tölteni. Sokan azok közül, akik vallják, hogy megtartják Isten parancsait, hajlamaikat követik a kötelességeik helyett. Ahogy most vannak, nem juthatnak az örök életre. A nemtörődöm, gondtalan emberekhez szólok: hiábavaló gondolataitokat, barátságtalan szavaitokat, önző tetteiteket feljegyzik a menynyei könyvekben. Az angyalok, akik ott voltak Belsazár bálványimádó mulatozásakor, ott állnak mellettetek is, amint meggyalázzátok Üdvözítőnket. A mennyei követek fájlalják, hogy újra keresztre feszítitek a Megváltót, és megszégyenítitek…

  Jézus Krisztus megkoronázásának napján nem fogja elismerni övéinek azokat, akiken valamilyen folt éktelenkedik. De hűségeseinek a halhatatlan dicsőség koronáját adja. Azok pedig, akik nem akarták, hogy uralkodjon felettük, látni fogják Őt, amint a megváltottak serege körülveszi, s mindegyikük ezt a jelet viseli: »Az Úr a mi igazságunk.« Látják, hogy a valaha töviskoronával meggyalázott homlokon most a dicsőség koronája ragyog. Azon a napon a megváltottak az Atya és a Fiú dicsőségét tükrözik viszsza. A mennyei angyalok, megérintve aranyhárfáikat, üdvözlik a Királyt, és azokat, akik győzelmének részesei: akik megmosattak és megfehéríttettek a Bárány vérében. Diadalének csendül fel, és betölti a mennyet. Jézus Krisztus győzött. Belép a menny csarnokaiba megváltottaival, akik tanúbizonyságai annak, hogy szenvedésteljes és önfeláldozó küldetése nem volt hiábavaló.” (Review and Herald, 1904. november 24.)

  Őrködjünk és imádkozzunk! - Magyar nyelven. „Elmúlt az aratás, elvégződött a nyár, és mi nem szabadultunk meg!” (Jer 8,20)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...