Articolul precedentHai… că se poate!
  Articolul următorÎn dreptul casei mele

  A szükséges felkészülés

  „És legyetek nékem szentek, mert én, az Úr, szent vagyok, aki kiválasztottalak titeket a népek közül, hogy enyéim legyetek.” (3Móz 20,26)

  
 
„Láttam, hogy sokan nem ébrednek rá, milyeneknek kellene lenniük, hogy az Úr színe előtt a szentélyben szolgáló főpap nélkül élhessenek a nyomorúságos időben. Azoknak, akik elnyerték az élő Isten pecsétjét, és védelemben részesülnek a nyomorúság idején, Jézus képmását kell tükrözniük.

  Sokan elmulasztják a szükséges felkészülést a felüdülés idejére, és a késői esőre várnak, hogy alkalmassá tegye őket az Úr napjára. Ó, milyen sok embert láttam a nyomorúság idején menedék nélkül! Elhanyagolták a szükséges előkészületeket, ezért nem nyerték el a felüdülést, amit mindenkinek meg kell kapnia, hogy a szent Isten jelenlétében élhessen. Azok, akik nem tisztították meg lelküket a teljes igazság iránti engedelmességben, a csapások kitöltetésének idején rájönnek mulasztásukra. De nem lesz Közbenjáró, hogy esedezzen értük az Atya előtt. Ezt megelőzően egy rendkívül ünnepélyes és komoly kinyilatkoztatás hangzik fel: »Aki igazságtalan, legyen igazságtalan ezután is; és aki fertelmes, legyen fertelmes ezután is; és aki igaz, legyen igaz ezután is; és aki szent, szenteltessék meg ezután is.« (Jel 22,11)

  Láttam, hogy senki sem részesül a felüdülésben, aki nem győzött minden megkörnyékező bűn, büszkeség, önzés, a világ szeretete, s minden helytelen szó és tett felett. Ezért egyre közelebb és közelebb kellene húzódnunk az Úrhoz, és minden erőnkkel arra kellene törekednünk, hogy a szükséges előkészület képessé tegyen bennünket megállni Isten napjának csatájában. Senki ne felejtse el, hogy az Úr szent, és csak szentek lakozhatnak jelenlétében.” (Tapasztalatok és látomások, 71. o.) „Ma őrizkedjünk attól, hogy szóval vagy tettel bántsunk… Ma keressük Istent, ma határozzuk el, hogy nem nyugszunk bele távollétébe. Úgy virrasszunk, munkálkodjunk és imádkozzunk, mintha ez lenne az utolsó nap az életünkben. Milyen komoly, milyen igyekvő is lenne így az életünk! Milyen szorosan követnénk Jézust minden szavunkkal és tettünkkel!” (Bizonyságtételek V., 146. o.)

  A szükséges felkészülés - Magyar nyelven. „És legyetek nékem szentek, mert én, az Úr, szent vagyok, aki kiválasztottalak titeket a népek közül, hogy enyéim legyetek.” (3Móz 20,26)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...