Articolul precedentHai… că se poate!
  Articolul următorÎn dreptul casei mele

  A szükséges felkészülés

  „És legyetek nékem szentek, mert én, az Úr, szent vagyok, aki kiválasztottalak titeket a népek közül, hogy enyéim legyetek.” (3Móz 20,26)

  
 
„Láttam, hogy sokan nem ébrednek rá, milyeneknek kellene lenniük, hogy az Úr színe előtt a szentélyben szolgáló főpap nélkül élhessenek a nyomorúságos időben. Azoknak, akik elnyerték az élő Isten pecsétjét, és védelemben részesülnek a nyomorúság idején, Jézus képmását kell tükrözniük.

  Sokan elmulasztják a szükséges felkészülést a felüdülés idejére, és a késői esőre várnak, hogy alkalmassá tegye őket az Úr napjára. Ó, milyen sok embert láttam a nyomorúság idején menedék nélkül! Elhanyagolták a szükséges előkészületeket, ezért nem nyerték el a felüdülést, amit mindenkinek meg kell kapnia, hogy a szent Isten jelenlétében élhessen. Azok, akik nem tisztították meg lelküket a teljes igazság iránti engedelmességben, a csapások kitöltetésének idején rájönnek mulasztásukra. De nem lesz Közbenjáró, hogy esedezzen értük az Atya előtt. Ezt megelőzően egy rendkívül ünnepélyes és komoly kinyilatkoztatás hangzik fel: »Aki igazságtalan, legyen igazságtalan ezután is; és aki fertelmes, legyen fertelmes ezután is; és aki igaz, legyen igaz ezután is; és aki szent, szenteltessék meg ezután is.« (Jel 22,11)

  Láttam, hogy senki sem részesül a felüdülésben, aki nem győzött minden megkörnyékező bűn, büszkeség, önzés, a világ szeretete, s minden helytelen szó és tett felett. Ezért egyre közelebb és közelebb kellene húzódnunk az Úrhoz, és minden erőnkkel arra kellene törekednünk, hogy a szükséges előkészület képessé tegyen bennünket megállni Isten napjának csatájában. Senki ne felejtse el, hogy az Úr szent, és csak szentek lakozhatnak jelenlétében.” (Tapasztalatok és látomások, 71. o.) „Ma őrizkedjünk attól, hogy szóval vagy tettel bántsunk… Ma keressük Istent, ma határozzuk el, hogy nem nyugszunk bele távollétébe. Úgy virrasszunk, munkálkodjunk és imádkozzunk, mintha ez lenne az utolsó nap az életünkben. Milyen komoly, milyen igyekvő is lenne így az életünk! Milyen szorosan követnénk Jézust minden szavunkkal és tettünkkel!” (Bizonyságtételek V., 146. o.)

  A szükséges felkészülés - Magyar nyelven. „És legyetek nékem szentek, mert én, az Úr, szent vagyok, aki kiválasztottalak titeket a népek közül, hogy enyéim legyetek.” (3Móz 20,26)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...