Articolul precedentCicatricile Iubirii
  Articolul următorLuminezi tu oare?

  A megmérettetés ideje

  „Ne szóljatok oly kevélyen, oly nagyon kevélyen! Szátokból ne jöjjön kérkedő szó, mert mindentudó Isten az Úr, és a cselekedeteket Ő ítéli meg.” (1Sám 2,3)

  
 
„Láttam egy angyalt, mérleggel a kezében. Isten népe, de különösen a fiatalok gondolatait és érdeklődését mérte le. Az egyik serpenyőben a mennyei gondolatok voltak, a másikban a földiek. E második serpenyőbe került az összes regényolvasás, a ruhákra és hivalkodásra, hiúságra és büszkeségre irányuló gondolatok. 

  Micsoda ünnepélyes pillanat! Isten angyala a mérleggel, amint hitvalló gyermekeinek gondolatait méri le – azokét, akik vallják, hogy meghaltak e világnak, és Istenért élnek. A hiúság és büszkeség gondolataival telt serpenyő gyorsan lesüllyedt. A mennyre irányuló gondolatokkal, érdeklődéssel telt serpenyő sebesen fölemelkedett, ahogyan a másik süllyedt, s milyen könynyű volt! Elmondhatom, ami elém tárult, de soha át nem adhatom a látottak mély hatását, mely elmémbe vésődött, amikor megpillantottam az Isten népének gondolatait és érdeklődését figyelő angyalt a mérleggel. Az angyal így szólt: »Bejuthatnak-e ezek az emberek a mennybe? Nem. Mondd meg nekik, hogy reménységük hiábavaló, és ha gyorsan meg nem térnek, s nem nyerik el a megváltást: el fognak veszni!« 

  Sokan másokhoz hasonlítgatják magukat, életüket mások életéhez mérik. Ennek nem szabad így lennie. Csakis Krisztust kaptuk példaképül, senki mást. Mindnyájunknak teljes erőnkből törekednünk kellene arra, hogy Krisztus követésében tökéletesek legyünk. Láttam, hogy néhányan alig sejtik, mi az önmegtagadás, az áldozathozatal, vagy mit is jelent szenvedni az igazságért. Pedig senki nem mehet be a mennybe áldozathozatal nélkül. Ápolnunk kellene az áldozatkészség lelkületét.

  Sokan nem adták át magukat Istennek. Elhamarkodott döntéseket hoznak, kielégítik romlott étvágyukat, saját érdekeik után futnak, semmibe veszik Isten ügyét. Akik hajlandók áldozatot hozni az örök életért, azok meg is kapják. Az örök élet megéri a szenvedést, megéri önző énünk keresztre feszítését, és minden bálványunk elvetését.” (Bizonyságtételek I., 119–121. o.)

  A megmérettetés ideje - Magyar nyelven. „Ne szóljatok oly kevélyen, oly nagyon kevélyen! Szátokból ne jöjjön kérkedő szó, mert mindentudó Isten az Úr, és a cselekedeteket Ő ítéli meg.” (1Sám 2,3)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...