Articolul precedentEu voi fi cu tine
  Articolul următorBucuria de a le sluji semenilor

  Az igazság, amely megelégít

  „Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek.” (Mát 5,6)

  
 
„Ha azok a férfi ak és nők, akik megelégednek jelenlegi állapotukkal, hirtelen a mennybe jutnának, megláthatnák a magasztos, szent tökéletességet, amely ott örökké uralkodik, ahol minden lényt szeretet tölt be, s minden arc örömtől sugárzik. Vajon ezek az emberek tudnának-e csatlakozni a mennyei sokaság énekéhez, el tudnák-e viselni a tiszta, magasztos, elragadó dicsőséget, amely Istentől és a Báránytól árad? Sajnos nem. Akik arra szoktatták értelmüket, hogy lelki dolgokban  gyönyörködjenek, azok elváltoznak majd, mert nem semmisíti meg őket a menny tisztasága és mindent felülmúló dicsősége. Jártas lehetsz a bölcseletben, alaposan ismerheted a természettudományokat, kitűnő zenész és író lehetsz, modorod elbájolhatja ismerőseidet, de mi köze mindennek a mennyei életre való felkészüléshez?

  Ne csapd be magadat! Isten nem hagyja, hogy gúnyt űzzenek szavából. Semmi más nem készít elő a mennyre, csak a megszentelődés. Egyedül a gyakorlati istenfélelem nyújthat neked tiszta, emelkedett jellemet, csakis ez tesz alkalmassá, hogy Isten jelenlétébe léphess, aki megközelíthetetlen világosságban él. Itt és most kell a mennyei jellemet megszereznünk, másként soha nem sikerül kialakítanunk.

  A jóság és a valódi megszentelődés utáni vágy helyénvaló kezdetnek, de ha ennél megtorpanunk, kevésnek bizonyul. A jó szándék is helyes, de mitsem ér, ha komoly elhatározással meg nem valósítjuk. Sokan el fognak veszni, pedig remélik és kívánják is, hogy jó keresztények legyenek, mégsem törekszenek komolyan erre. Amikor megmérik majd őket, híjával találtatnak. A helyes irányban kell gyakorolnunk akaraterőnket: teljes szívből keresztény akarok lenni, feltétlenül meg akarom ismerni a tökéletes szeretet magasságát és mélységét. Hallgassuk, mit mond Jézus: »Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek.« Krisztus gondoskodott arról, hogy betöltse az igaz tettekre vágyók éhségét és szomjúságát.” (Bizonyságtételek II., 265–267. o.)

  Az igazság, amely megelégít - Magyar nyelven. „Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek.” (Mát 5,6)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...