Vannak-e bálványaink?

  „Fiacskáim, oltalmazzátok meg magatokat a bálványoktól!” (1Ján 5,21)

  
 
„Isten minden igaz gyermeke meg lesz rostálva, mint a búza, és a rostálási folyamatban minden dédelgetett vágyat, amely elfordítja az értelmet Istentől, fel kell adni. Sok családban a polcok, állványok és asztalok tele vannak szobrocskákkal és képekkel… A gondolatok tehát, amelyeknek Istenre és a mennyei dolgokra kellene irányulniuk, hétköznapi dolgoknál időznek. Ez vajon nem bálványimádás? Az ilyesmire költött pénzt vajon nem lehetett volna az emberiség áldására felhasználni, a szenvedés enyhítésére, a szegények felruházására, az éhezők táplálására? Nem lehetett volna az Úr kincstárába helyezni, hogy előrevigye ügyét, és építsük az Ő országát?

  Ez a feladat igen fontos, és arra késztet bennünket, hogy szabaduljunk meg a bálványimádás bűnétől. Áldás áradna lelkünkre, ha engedelmeskednénk a szónak, amelyet Izráel Szentje szólt: »Ne legyenek néked idegen isteneid énelőttem.« (2Móz 20,3) Sokan teremtenek maguknak fölösleges gondokat és aggodalmakat azzal, hogy az időt és energiát szükségtelen díszek megszerzésére fordítják, amelyekkel tele van a lakásuk. Isten hatalmára van szükség, hogy felébredjünk ebből az állapotból, mert minden ilyen szándék és elképzelés bálványimádás.

  Isten arra vágyik, hogy megszabadítsa népét a bálványimádás minden fajtájától. Foglalja el Isten szava, az élet áldott könyve asztalunkat, ami most tele van haszontalan díszekkel. Költsük pénzünket olyan könyvekre, amelyek az elme megvilágosításának eszközei a jelenvaló igazságra vonatkozóan…

  Bárcsak imádságos szívvel kutatnátok az Írásokat! Vajha megvizsgálnátok szíveteket égő szövétnekkel, felfedeznétek és elszakítanátok a legvékonyabb szálat is, amely világi szokásokhoz köt, s elválaszt, elfordít Istentől! Esedezzünk Istenhez, hogy mutassa meg minden olyan szokásunkat, amely elvonja Tőle gondolatainkat és érzéseinket! Isten szent törvényét adta az embernek a jellem mértékeként. Törvénye segítségével felismerhetünk és legyőzhetünk minden jellemhibát. Szakítsuk el magunkat minden bálványtól, s a kegyelem és igazság aranyláncával kapcsoljuk magunkat Isten trónjához.” (Szemelvények Ellen G. White írásaiból II., 299–300. o.)

  Vannak-e bálványaink? - Magyar nyelven. „Fiacskáim, oltalmazzátok meg magatokat a bálványoktól!” (1Ján 5,21)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...