Articolul precedentHristos este cu mine
  Articolul următorDavid: părintele permisiv

  Vizsgáljátok meg szíveteket!

  „Kísértsétek meg magatokat, ha a hitben vagytok-é? Magatokat próbáljátok meg. Avagy nem ismeritek-é magatokat, hogy a Jézus Krisztus bennetek van? Kivévén, ha méltatlanok vagytok.” (2Kor 13,5)

  
 
Vizsgáljátok meg szíveteket!

  „Kísértsétek meg magatokat, ha a hitben vagytok-é? Magatokat próbáljátok meg. Avagy nem ismeritek-é magatokat, hogy a Jézus Krisztus bennetek van? Kivévén, ha méltatlanok vagytok.” (2Kor 13,5)

  „Semmi nem olyan alattomos, mint a bűn csalárdsága. E világ istene félrevezet, megvakít és pusztulásba visz. Sátán nem áll elő nyíltan és azonnal egy egész sor kísértéssel… A jó külső látszatával álcázza ezeket… A becsapott emberek megtesznek egy lépést, majd felkészíti őket a következőre. Sátán készen tartja csapdáját, és figyeli, hogy éppen azon az ösvényen haladunk, amit előkészített…

  Alapos önvizsgálatra van szükség, és mély vizsgálódásra Isten Igéjének fényében. Egészséges vagyok bensőmben, vagy romlott? Megújultam-e Krisztusban, vagy még mindig testies vagyok szívemben, amely csak új ruhát visel? Állítsuk magunkat Isten ítélőszéke elé, és lássuk meg az Ő világosságában, van-e valamilyen titkos bűn, valamilyen tisztátalanság vagy bálvány, amelyet még nem vetettünk el. Imádkozzunk, ahogyan még sohasem imádkoztunk, hogy el ne ejtsenek Sátán csalásai, s ne adjuk át magunkat a céltalan, gondatlan és felelőtlen lelkületnek…

  Az egyik bűn, amely az utolsó napok jeleinek egyike, hogy hitvalló keresztények inkább a gyönyöröket, mint Istent szeretik. Törődjünk igazán a lelkünkkel! Kutassuk gondosan! Egy igazi vizsgálódást követően milyen kevesen vannak, akik feltekintenek az égre, és azt mondják: »Nem szeretem jobban a világ gyönyörűségeit, mint Istent.« Milyen kevesen mondhatják el:»Meghaltam a világnak… és ha majd Ő megjelenik, én is megjelenek Vele együtt dicsőségben.«Isten szeretete és kegyelme mennyivel értékesebb a színaranynál is! Minden másnál jobban fölemeli és nemessé teszi a lelket. Szívünket és érdeklődésünket a mennyre irányítja. Miközben a körülöttünk lévők talán világi élvezetek keresésével és dőre dolgokkal vannak elfoglalva, beszélgetésünk a mennyre irányul. Az Üdvözítőt keressük, s kinyújtjuk kezünket Isten után megbocsátásért és békéért, bizonyosságért és valódi szentségért. Beszélgessünk Istennel, és a mennyei dolgok átformálják lelkünket Krisztus  hasonlóságára.” (Üzenet az ifjúságnak, 83–84. o.)

  Vizsgáljátok meg szíveteket! - Magyar nyelven. „Kísértsétek meg magatokat, ha a hitben vagytok-é? Magatokat próbáljátok meg. Avagy nem ismeritek-é magatokat, hogy a Jézus Krisztus bennetek van? Kivévén, ha méltatlanok vagytok.” (2Kor 13,5)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...