Önvizsgáló kérdések

  „Kicsoda megy fel az Úr hegyére? És kicsoda áll meg az Ő szent helyén? Az ártatlan kezű és tiszta szívű, aki nem adja lelkét hiábavalóságra, és nem esküszik meg csalárdságra.” (Zsolt 24,3–4)

  
 
„A Krisztussal egyesült lélek… harcolni fog minden törvényszegés és minden megkörnyékező bűn ellen. Napról napra fényesebben világít, napról napra győzelmesebb életet él. Erőről erőre jut, nem pedig gyengeségből gyengeségbe. Senki ne csalja meg magát e tekintetben! Ha a szívben büszkeség, öncsalás, uralomvágy, beképzeltség, szentségtelen nagyravágyás, zúgolódás, elégedetlenség, keserűség, rágalmazás, hazugság és csalás rejtőzik, akkor ott Krisztus nem lakik…

  Azoknak, akik azt állítják, hogy hiszik az igazságot, teljesen meg kell térniük, másként elbuknak a megpróbáltatás napján. Isten népe legyen szent, megtartásra való nép, választott nemzetség, jó cselekedetre igyekező… Krisztus nem azért halt meg értetek, hogy a világ fiainak szenvedélyei, ízlései, szokásai uraljanak benneteket… A dicsőségbe csak az léphet be, akineka szíve oda vágyik. Tegyük fel magunknak a kérdést: Vajon földi dolgokkal foglalkozom? Tiszták-e a gondolataim? A menny légköre vesz körül, vagy gonoszsággal fertőzöm embertársaimat? Komoly, odaadó ember vagyok? Istennek szolgálok tisztaságban és szentségben? Kérdezzük meg őszintén magunktól: Isten gyermeke vagyok-e, vagy sem? 

  Minden gyülekezetünk alapos reformációra szorul. Uralja Isten megtérítő, átalakító ereje a gyülekezetet! Ne halasztgassuk az előkészület napját! Ne szenderegjünk felkészületlenül, mint akiknek nincs olaj a lámpásukban! Ne maradjunk veszélyes bizonytalanságban! Komolyan kérdezzük meg magunktól: az üdvözülendők között vagyok-e, vagy sem? Megállok-e Isten előtt? Csak akinek tiszta a keze, az tud megállni ama napon. Isten minden gyermekének kiváltsága, hogy pillanatról pillanatra igazi keresztény legyen, s akkor az egész menny felsorakozik mellette.” (Bizonyságtételek a prédikátoroknak, 440–443. o.)

  Önvizsgáló kérdések - Magyar nyelven. „Kicsoda megy fel az Úr hegyére? És kicsoda áll meg az Ő szent helyén? Az ártatlan kezű és tiszta szívű, aki nem adja lelkét hiábavalóságra, és nem esküszik meg csalárdságra.” (Zsolt 24,3–4)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...