Articolul precedentTimbrul
  Articolul următorTimotei

  Sátán eszközei

  „A Lélek pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől, hitető lelkekre és gonosz lelkek tanításaira figyelmezvén.” (1Tim 4,1)

  
 
„1844-ben, a profetikus idő elmúlása után sokféle vakbuzgóságnak voltunk tanúi. Feddő bizonyságtételeket bíztak rám, hogy eljuttassam azokhoz, akik spiritualista elméleteket melengettek… Az Úr erőt adott, hogy világosan rámutassak, milyen veszélyben forognak. Többek között azt a nézetet vallották, hogy aki egyszer megszentelődött, az képtelen a bűnre. Hamis tanításuk nagy kárt okozott nekik is, másoknak is. Spiritiszta hatalmat kezdtek nyerni azok fölött, akik nem ismerték fel a gonoszságot e gyönyörűen öltöztetett elméletekben. A tanítás, mely szerint minden szent, arra a meggyőződésre vezetett, hogy a megszenteltek vonzalmai sohasem bűnösek. E nézet következménye az lett, hogy kielégítették szívük gonosz kívánságait és – bár állítólag megszenteltek voltak – távol álltak a gondolatok és az élet tisztaságától. Istentelen tanításukat bűnös tettek követték…

  Sátán csalásai a jövőben más alakot öltenek magukra. A tévedéseket kellemes és behízelgő módon terjesztik majd. Sátán a világosság öltözékébe burkolt hamis elméleteket hirdet Isten népének. Így próbálja félrevezetni, ha lehet, még a választottakat is. A lehető legcsábítóbb módszereket  alkalmazza, s megbűvöli az emberek értelmét. Terjeszteni fogja a romlottság minden formáját – az özönvíz előtti emberek körében burjánzókhoz hasonlókat –, hogy foglyul ejtse a gondolkodást. Istenként magasztalja a természetet. Az emberi akarat korlátlan szabadságát, az istentelenek tanácsadását – ezeket használja fel Sátán, hogy céljait elérje. A legszomorúbb az, hogy megtévesztő hatása alatt az emberek meg fogják tartani a kegyesség látszatát, de anélkül, hogy valódi összeköttetésük lenne Istennel. Amint Ádám és Éva ettek a jó és gonosz tudásának fájáról, sokan most is a tévedés csalóka eledelét fogyasztják.

  Sátán vonzó köntösbe bújtatja a hamis elméleteket, pontosan úgy, ahogyan ősszüleink előtt is álcázta magát, amikor Édenben a kígyó szájából beszélt. Valójában gyilkos tévedést ültet az emberekbe. Sátán azokat bűvöli el, akik Isten világos Igéjétől a tetszetős mesékhez fordulnak. A legszívósabban azokat próbálja tőrbe ejteni, akik a legnagyobb világosságot kapták. Sátán tudja, hogy ha őket sikerül megtévesztenie, az ő uralma alatt az igazság öltözékébe burkolják majd a bűnt, és sokakat félrevezetnek.

  Ezt tanácsolom mindenkinek: Vigyázzatok magatokra, mert Sátán a világosság angyalaként jelen van a keresztény munkások minden összejövetelén, és összes gyülekezetünkben igyekszik megnyerni magának a hívőket. Felszólítottak, hogy figyelmeztessem Isten népét: Ne áltassátok magatokat, Isten nem hagyja, hogy gúnyt űzzenek belőle!” (Bizonyságtételek VIII., 293–294. o.)

  Sátán eszközei - Magyar nyelven. „A Lélek pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől, hitető lelkekre és gonosz lelkek tanításaira figyelmezvén.” (1Tim 4,1)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...