Articolul precedentTimbrul
  Articolul următorTimotei

  Sátán eszközei

  „A Lélek pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől, hitető lelkekre és gonosz lelkek tanításaira figyelmezvén.” (1Tim 4,1)

  
 
„1844-ben, a profetikus idő elmúlása után sokféle vakbuzgóságnak voltunk tanúi. Feddő bizonyságtételeket bíztak rám, hogy eljuttassam azokhoz, akik spiritualista elméleteket melengettek… Az Úr erőt adott, hogy világosan rámutassak, milyen veszélyben forognak. Többek között azt a nézetet vallották, hogy aki egyszer megszentelődött, az képtelen a bűnre. Hamis tanításuk nagy kárt okozott nekik is, másoknak is. Spiritiszta hatalmat kezdtek nyerni azok fölött, akik nem ismerték fel a gonoszságot e gyönyörűen öltöztetett elméletekben. A tanítás, mely szerint minden szent, arra a meggyőződésre vezetett, hogy a megszenteltek vonzalmai sohasem bűnösek. E nézet következménye az lett, hogy kielégítették szívük gonosz kívánságait és – bár állítólag megszenteltek voltak – távol álltak a gondolatok és az élet tisztaságától. Istentelen tanításukat bűnös tettek követték…

  Sátán csalásai a jövőben más alakot öltenek magukra. A tévedéseket kellemes és behízelgő módon terjesztik majd. Sátán a világosság öltözékébe burkolt hamis elméleteket hirdet Isten népének. Így próbálja félrevezetni, ha lehet, még a választottakat is. A lehető legcsábítóbb módszereket  alkalmazza, s megbűvöli az emberek értelmét. Terjeszteni fogja a romlottság minden formáját – az özönvíz előtti emberek körében burjánzókhoz hasonlókat –, hogy foglyul ejtse a gondolkodást. Istenként magasztalja a természetet. Az emberi akarat korlátlan szabadságát, az istentelenek tanácsadását – ezeket használja fel Sátán, hogy céljait elérje. A legszomorúbb az, hogy megtévesztő hatása alatt az emberek meg fogják tartani a kegyesség látszatát, de anélkül, hogy valódi összeköttetésük lenne Istennel. Amint Ádám és Éva ettek a jó és gonosz tudásának fájáról, sokan most is a tévedés csalóka eledelét fogyasztják.

  Sátán vonzó köntösbe bújtatja a hamis elméleteket, pontosan úgy, ahogyan ősszüleink előtt is álcázta magát, amikor Édenben a kígyó szájából beszélt. Valójában gyilkos tévedést ültet az emberekbe. Sátán azokat bűvöli el, akik Isten világos Igéjétől a tetszetős mesékhez fordulnak. A legszívósabban azokat próbálja tőrbe ejteni, akik a legnagyobb világosságot kapták. Sátán tudja, hogy ha őket sikerül megtévesztenie, az ő uralma alatt az igazság öltözékébe burkolják majd a bűnt, és sokakat félrevezetnek.

  Ezt tanácsolom mindenkinek: Vigyázzatok magatokra, mert Sátán a világosság angyalaként jelen van a keresztény munkások minden összejövetelén, és összes gyülekezetünkben igyekszik megnyerni magának a hívőket. Felszólítottak, hogy figyelmeztessem Isten népét: Ne áltassátok magatokat, Isten nem hagyja, hogy gúnyt űzzenek belőle!” (Bizonyságtételek VIII., 293–294. o.)

  Sátán eszközei - Magyar nyelven. „A Lélek pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől, hitető lelkekre és gonosz lelkek tanításaira figyelmezvén.” (1Tim 4,1)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...