Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és sóvárogjátok az Isten napjának eljövetelét, amelyért az egek tűzbe borulva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak!” (2Pét 3,11–12)

  
 
„Fontos, hogy mindenki tudja, milyen légkör veszi körül. Vagy az igazság ellenségével van kapcsolatban, és az ő munkáját végzi, vagy Krisztussal jár, az Ő művét építve…

  Sátán örülne, ha mindenki a szövetségese lenne abban a tevékenységében, amelyben testvér gyengíti a bizalmat a testvérben, viszályt keltve azok között, akik vallják, hogy hiszik az igazságot. Sátán a legsikeresebben Krisztus állítólagos hívei által viszi végbe szándékát, akik nem járnak Krisztus nyomában, és nem dolgoznak Vele… Ez az Úr előkészületének napja. Most nincs időnk arra, hogy hitetlenekkel társalogjunk, vagy az ördög munkáját végezzük. Mindenki óvakodjon attól, hogy mások hitét megzavarja, a féltékenység és irigység magvát hintve, mert Isten hallja a szavakat és ítél, megnyilatkozásaink gyümölcsei alapján…

  A négy szelet még visszatartják, amíg Isten szolgái el nem pecsételtetnek a homlokukon. Ezután a földi hatalmak felsorakoztatják erőiket az utolsó nagy csatára. Mennyire alaposan ki kellene használnunk kevés hátralévő próbaidőnket! Milyen igyekezettel kellene megvizsgálnunk önmagunkat!

  A lélek fegyelmezésére, a szív és a gondolkodás tisztaságára van szükség. Ez sokkal értékesebb, mint a kitűnő képességek, tapintat vagy ismeret. Egy átlagos elme, amely engedelmeskedik az »így szól az Úr«-nak, sokkal alkalmasabb Isten munkájára, mint azok, akiknek adottságaik, képességeik vannak, de nem alkalmazzák, nem használják megfelelő módon… Lehetnek büszkék arra, hogy sok ismeretük van világi dolgokkal kapcsolatban, de ha nem ismerik az igaz Istent, ha nem ismerik Krisztust, aki az út, az igazság és az élet, szánalmasan tudatlanok, és minden ismeretük velük együtt pusztul majd el. A világi ismeret mulandó hatalom, de az Ige ismerete, amelynek átalakító befolyása van az emberi értelemre, elpusztíthatatlan.” (Review and Herald, 1900. november 27.)

  Ne dolgozzunk az ördögnek! - Magyar nyelven. „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és sóvárogjátok az Isten napjának eljövetelét, amelyért az egek tűzbe borulva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak!” (2Pét 3,11–12)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...