Articolul precedentPrivește mai sus
  Articolul următorÎndemnuri către bunici

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok antikrisztus támadt; ahonnan tudjuk, hogy itt az utolsó óra.” (1Ján 2,18)

  
 
„Az ellenség most utolsó hadjáratára készül az egyház ellen. Olyan jól elrejtőzött, hogy sokan alig hisznek a létezésében, még kevésbé tudnak döbbenetes tevékenységéről és hatalmáról… Az ember  Sátán foglya, s természete az ő sugallatainak követésére, parancsainak teljesítésére hajlik. Az embernek önmagában nincs ereje, hogy sikeresen ellenálljon a gonosznak. Csak ha életerős hit által Krisztus lakik a szívében, ha Ő irányítja a kívánságait, s felülről származó erővel támogatja, akkor szállhat szembe ilyen rettenetes ellenséggel. A védekezés minden más módja teljesen hiábavaló. Egyedül Krisztus hatalma korlátozza az ellenség erejét… Sátán pillanatnyi megállás nélkül ügyködik, szertejár a világon, keresve, kit nyeljen el (1Pét 5,8). De a hitből fakadó buzgó ima meghiúsítja a legnagyobb erőfeszítéseit is.

  Az ellenség Isten maradék népét is a világot jellemző általános romlásba akarja sodorni. Amint Jézus Krisztus eljövetele közeleg, egyre inkább igyekszik elveszíteni őket. Férfi ak és nők lépnek majd elő, akik azt állítják, hogy új világosságot, új kijelentést kaptak. Céljuk, hogy megingassák a régi tájékozódási pontokba vetett hitet. Tételeiket nem vizsgálják meg Isten Igéje fényénél. Hamisságokat terjesztenek, és többen beleesnek majd ebbe a csapdába.

  Nem lehetünk elég óvatosak a tévelygés bármilyen formájával szemben, mert az ellenség megállás nélkül próbálkozik, hogy embereket vonjon el az igazságtól… Vannak, akiknek a jellemük nem szilárd, olyanok, mint a gitt, bármilyenné alakíthatók. Nincs határozott formájuk, nincs bennük állandóság, és gyakorlati hasznuk sincs a világon. Le kell győzniük a gyengeséget, határozatlanságot és tehetetlenséget. Az igaz keresztény jellem hajlíthatatlan, s a kedvezőtlen körülmények miatt nem alakul át, nem lehet legyőzni.

  Legyen az embernek erkölcsi tartása, legyen becsületes, hogy ne tudják hízelgéssel befolyásolni, ne lehessen megvesztegetni vagy megfélemlíteni… Isten határt szabott, amelyen Sátán nem léphet túl. Legszentebb hitünk ez a védelem. S ha megerősödünk a hitben, akkor biztonságban is leszünk: a Mindenható oltalmában.” (Bizonyságtételek V., 213–216. o.)

  Sátán utolsó hadjárata - Magyar nyelven. „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok antikrisztus támadt; ahonnan tudjuk, hogy itt az utolsó óra.” (1Ján 2,18)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...

  Isten kipótolja a hiányosságokat

  „Mint együtt munkálkodók, intünk is, hogy hiába ne vettétek légyen az Isten kegyelmét.” (2Kor 6,1)„Vegyünk...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...