Articolul precedentPromisiuni uimitoare
  Articolul următorSă fim o echipă!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől talpig nincs e testben épség, csupa seb és dagadás és kelevény, amelyeket ki sem nyomtak, be sem kötöztek, olajjal sem lágyítottak.” (Ésa 1,5–6)

  
 
„Van gyógyszere a bűntől beteg léleknek. Ez a gyógyszer Jézus. Kegyelme elegendő a leggyengébbnek is, és a legerősebbnek is részesülnie kell benne, hogy el ne vesszen. Láttam, hogyan tehetünk szert erre a kegyelemre. Menj be a szobádba és könyörögj Istenhez: »Teremts új szívet bennem, és éleszd fel bennem újra az erős lelket!« (Zsolt 51,12) Légy lelkiismeretes és őszinte! Sokat tehet az igazak odaadó könyörgése. Ha imádkozol, küzdj úgy, mint Jákób! Neked is meg kell feszítened az erődet! Keressétek az Urat teljes szívetekből! Gyertek lángolón, és amikor bizonyosak vagytok benne, hogy Isten segítsége nélkül pusztulás vár rátok, amikor úgy vágyakoztok utána, ahogyan a szarvas vágyakozik a folyóvizek után, akkor az Úr gyorsan megerősít majd titeket. Akkor békességetek minden értelmet felülhalad majd. Ha üdvözülni akartok, imádkoznotok kell. Szakítsatok időt rá! Imáitokat ne siessétek el, és ne legyetek felületesek. Könyörögjetek Istenhez, hogy munkálja bennetek a tökéletesedést, hogy a Lélek gyümölcsei éljenek bennetek, és világosságotok fénye áradjon a világra. Ne legyetek Isten ügyének kerékkötői és átkai, amikor segítség és áldás lehetnétek. Azt mondja Sátán, hogy nem örvendezhettek teljesen és szabadon a megváltásnak? Ne higgyetek neki! Láttam, hogy minden keresztény kiváltsága, hogy örüljön Isten Lelke indíttatásainak. Édes mennyei béke itatja majd át a gondolataitokat, s szerettek majd Istenről és a mennyről elmélkedni.  Örülni fogtok csodálatos ígéreteinek.

  Ha a hitvalló keresztények jobban szeretik Jézust a világnál, szívesen beszélnek majd Őróla, legjobb barátjukról. Amikor rádöbbentek elveszett állapotukra, Jézus sietett a segítségükre. Ha elfáradtak, és a bűn megterhelte őket, Őhozzá fordultak. Elvette bűntudatukat és vétkük terhét, elvette bánatukat és gyászukat, s megváltoztatta gondolkodásmódjukat: amit valamikor szerettek, most gyűlölik, és amit gyűlöltek, most szeretik. Benned is végbement ez a nagy változás?” (Bizonyságtételek I., 152–154. o.)

  Bűnbetegek orvossága - Magyar nyelven. „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől talpig nincs e testben épség, csupa seb és dagadás és kelevény, amelyeket ki sem nyomtak, be sem kötöztek, olajjal sem lágyítottak.” (Ésa 1,5–6)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...

  Isten kipótolja a hiányosságokat

  „Mint együtt munkálkodók, intünk is, hogy hiába ne vettétek légyen az Isten kegyelmét.” (2Kor 6,1)„Vegyünk...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...