Articolul precedentO binecuvântare veșnică
  Articolul următorIubeşte-mă necondiţionat!

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába. Ami testtől született, test az, és ami Lélektől született, lélek az. Ne csodáld, hogy azt mondám néked: szükség néktek újonnan születnetek.” (Ján 3,5–7)

  
 
„Aki saját jó cselekedetei révén próbálja elérni a mennyet, lehetetlent kísérel meg. Nincs biztonságban, aki csupán a kegyesség külsőségeit ölti fel. A keresztény élet nem a régi módosítása vagy javítása, hanem a természet átalakulása. Az önző »én« és a bűn halála nyomán egészen új élet fakad. Ezt a változást csak a Szentlélek hatékony munkálkodása képes létrehozni. Lehet, hogy az ember nem tudja megmondani megtérése pontos idejét, vagy felidézni az összes körülményt a megtérés folyamatában, de ez nem azt bizonyítja, hogy megtéretlen. Krisztus folyamatosan munkálkodik a szívben valaki által, aki éppoly láthatatlan, mint a szél. A kapott benyomások apró lépésekkel – a befogadó számára talán észrevétlenül – Jézus Krisztus felé vonják a lelket… Egyszer csak, amikor határozottabb kérleléssel közeledik hozzánk a Szentlélek, örömmel adjuk át magunkat Jézusnak. Sokan ezt váratlan megtérésnek nevezik, pedig Isten Lelke türelmes, hosszas munkájának eredménye. A szél láthatatlan, de olyan hatásokat kelt, amelyek láthatók és érezhetők.

  Így válik nyilvánvalóvá a Szentlélek emberi szívben végzett munkája is az olyan ember cselekedeteiben, aki már tapasztalta a megmentő erőt. Amikor Isten Lelke birtokba veszi a szívet, átalakítja az életet. Az ember elveti a bűnös gondolatokat, és feladja a gonosz cselekedeteket. Szeretet, alázat,békesség veszi át a harag, irigység, viták helyét. A szomorúságot öröm váltja fel. Senki sem látja a kezet, amely leemelte a terhet. Az áldás akkor érkezik,amikor a lélek hittel alárendeli magát Istennek. Ekkor az emberi szem számára láthatatlan hatalom egy új lényt teremt Isten képmására.

  A véges elme képtelen felfogni a megváltás művét. Titka meghaladja az emberi tudást. Aki azonban átmegy a halálból az életre, mégis megérti, hogy ez isteni valóság. A megváltás kezdetét személyes tapasztalat folytán ismerhetjük meg. Eredményei pedig az örökkévalóságon át láthatók lesznek.” (Jézus élete, 136–137. o.)

  Új élet - Magyar nyelven. „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába. Ami testtől született, test az, és ami Lélektől született, lélek az. Ne csodáld, hogy azt mondám néked: szükség néktek újonnan születnetek.” (Ján 3,5–7)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...

  Isten kipótolja a hiányosságokat

  „Mint együtt munkálkodók, intünk is, hogy hiába ne vettétek légyen az Isten kegyelmét.” (2Kor 6,1)„Vegyünk...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...