Articolul precedentSemințele de măr
  Articolul următorMoştenire de la Domnul

  Az élet vetése és aratása

  „Az ifjúkori kívánságokat pedig kerüld; hanem kövesd az igazságot, a hitet, a szeretetet, a békességet azokkal egyetemben, akik segítségül hívják az Urat tiszta szívből.” (2Tim 2,22)

  
 
„A kicsapongással töltött fiatalkor, kedves barátaim, olyan következményekkel jár, amelyek megkeserítik egész életeteket. Egyetlen meggondolatlan óra, egyetlen behódolás a kísértésnek képes egész életetek folyamatát helytelen irányba terelni. Csupán egyetlen ifjúkorotok van, tegyétek hát eredményessé, használjátok ki! Később nem fordulhattok vissza, hogy helyrehozzátok a hibákat. Sátán a világosság angyalává változtatja magát, így közelíti meg a fiatalokat tetszetős, mutatós kísértéseivel, s így sikerül neki eltéríteni őket a helyes útról.

  Vádlónak, csalónak, hazugnak, kínzónak és gyilkosnak írja le őt az Ige… Sátán kísért téged, de ha engedsz neki, azt már te cselekszed. Sátán összes seregének nincs hatalma rá, hogy a megkísértettet törvényszegésre kényszerítse. Ezért nincs mentség a bűnre.” (Bizonyságtételek IV., 622–623. o.)

  „A kísértés még nem bűn. Jézus szent és szeplőtlen volt, mégis mindenben megkísértette Őt az ördög, méghozzá olyan erős és hatalmas kísértésekkel, amilyenekhez hasonlókat embernek sohasem kell kiállnia. Jézus ellenállt a kísértéseknek, és ezzel ragyogó példát hagyott ránk, hogy kövessük Őt.

  Ha önigazultak és magabiztosak vagyunk, magunkra maradunk, és Sátán kísértése alatt elbukunk, de ha Jézusra tekintünk és Őbenne bízunk, ha azt az erőt hívjuk segítségül, amely legyőzte az ellenséget, akkor minden kísértésben utat nyit menekülésünk előtt. Ha Sátán áradatként tör ránk, szálljunk szembe vele a Lélek kardjával – akkor Jézus siet majd a segítségünkre. 

  A jellem egyetlen rossz vonása, egyetlen melengetett bűn végső soron semlegesíteni fogja az örömhír minden erejét… Ellenségünk a kötelességteljesítés nehézségeit és a bűn gyönyörűségeit mutatja be az embereknek, így ejti őket csapdába. Csakis azokat nyilvánítják megbízhatónak a mennyben, akik inkább meghalnának, mint hogy helytelen tettet kövessenek el.” (Bizonyságtételek V., 311., 45. o.) „A fiataloknak lehetnek oly szilárd elveik, hogy Sátán legerősebb kísértései sem tudják lerombolni hűségüket, és nem tudják elvonni őket kötelezettségeiktől.” (Bizonyságtételek III., 472. o.)

  Az élet vetése és aratása - Magyar nyelven. „Az ifjúkori kívánságokat pedig kerüld; hanem kövesd az igazságot, a hitet, a szeretetet, a békességet azokkal egyetemben, akik segítségül hívják az Urat tiszta szívből.” (2Tim 2,22)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...

  A második angyal üzenete

  „És más angyal követé azt, mondván: Leomlott, leomlott Babilon, a nagy város! Mert az ő...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...