Articolul precedentNu te opri
  Articolul următorTot ce a poruncit El

  Legyetek készen! 2

  „Azért hát ekképpen cselekszem veled, Izráel! Minthogy pedig ekképpen cselekszem veled, készülj Istened elé, oh Izráel!” (Ámós 4,12)

  
 
„Tegyük fel, hogy Krisztus ma jelenik meg az ég felhőiben. Ki lenne kész a Vele való találkozásra? Tegyük fel, hogy úgy ragadtatunk el a mennyek országába, amint éppen vagyunk. Fel lennénk készülve, hogy találkozzunk Isten szentjeivel, összhangban éljünk a királyi családdal, a mennyei Király gyermekeivel? Milyen előkészületet tettél az ítéletre? Megbékéltél Istennel? Együtt munkálkodsz Vele? Törekszel arra, hogy segíts a körülötted élőkön otthonodban, szomszédságodban – mindazokon, akikkel kapcsolatba kerültél, akik nem tartják meg Isten parancsolatait?… Felkészültél arra, hogy találkozz a Királlyal?

  Ha a mennybe juthatnánk úgy, amint vagyunk, közülünk hányan lennének képesek Istenre tekinteni? Kiken volna menyegzői ruha? Hányan lennének érdemesek arra, hogy megkapják az élet koronáját? Nem a pozíciója teszi az embert. Krisztus az, aki lelkünkben kiformálódik, hogy értékessé tegyen, s elnyerjük az élet koronáját, amely nem homályosul el.” (Generálkonferenciai Bulletin, 1908. április 6.)

  „A maradékra irányították figyelmemet. Az angyal így szólt hozzájuk: »El akarjátok kerülni a hét utolsó csapást?… Ha igen, haljatok meg, hogy élhessetek! Legyek készen, legyetek készen, legyetek készen! Nagyobb erőfeszítést kell tennetek az előkészület érdekében… Áldozzatok mindent Istennek.

  Tegyetek mindent az oltárára – az ént, a vagyont, és mindent. Mindent oda kell adni, hogy belépjünk a dicsőségbe.«” (Tapasztalatok és látomások, 66–67. o.) „Krisztus eljön hatalommal és nagy dicsőséggel, saját és Atyja dicsőségével… Míg a gonoszok menekülnek közeléből, követői boldogok… Krisztus mindennapi társa és meghitt barátja hűséges követőinek, akik Istennel szoros kapcsolatban és állandó közösségben élnek. Rajtuk támad fel az Úr dicsősége… Amikor a Fenséges eljön dicsőségben, örvendeznek ragyogásának fényes sugaraiban. Alkalmasak a mennyei lények társaságára, mert a menny a szívükben él.” (Krisztus példázatai, 290–291. o.) „Ha ma rendezett a viszonyunk Istennel, akkor készen vagyunk, még ha ma jönne is el Jézus.” (In Heavenly Places [Mennyei helyeken], 227. o.)

  Legyetek készen! 2 - Magyar nyelven. „Azért hát ekképpen cselekszem veled, Izráel! Minthogy pedig ekképpen cselekszem veled, készülj Istened elé, oh Izráel!” (Ámós 4,12)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...

  A második angyal üzenete

  „És más angyal követé azt, mondván: Leomlott, leomlott Babilon, a nagy város! Mert az ő...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...