Articolul precedentLegea – Lanterna lui Dumnezeu
  Articolul următorSub reflector

  Egyéni, személyes tanúskodás

  „Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”
  (Ján 3,16)

  „Akik azt állítják, hogy szeretik Istent, miért nem igyekeznek felvilágosítani szomszédaikat, ismerőseiket, hogy ők is részesedhessenek az üdvösségben? Így megmenthetnénk az életüket. Krisztus szégyenletes, kínos halálra adta magát, hogy lelke gyötrelmével megmentse a pusztulókat. Krisztus képes, Krisztus akarja, Krisztus vágyódik megmenteni mindazokat, akik Hozzá jönnek! Szóljatok a veszélyben forgó emberekhez, és vegyétek rá őket, hogy emeljék tekintetüket a kereszten haldokló Jézusra. Azért halt meg, hogy lehetővé tegye számunkra a bűnbocsánatot. Szóljatok a bűnösökhöz Krisztus gyengéd, szánakozó szeretetével. Vegyük ezt nagyon komolyan; ne hallatsszon egyetlen durva, hangos szó sem azok ajkáról, akik igyekeznek rábeszélni az embereket arra, hogy tekintsenek fel és éljenek.” (BizonyságtételekVI., 66–67. o.)

  Egyéni, személyes tanúskodás - Magyar nyelven. „Akik azt állítják, hogy szeretik Istent, miért nem igyekeznek felvilágosítani szomszédaikat, ismerőseiket, hogy ők is részesedhessenek az üdvösségben? Így megmenthetnénk az életüket. Krisztus szégyenletes, kínos halálra adta magát, hogy lelke gyötrelmével megmentse a pusztulókat. Krisztus képes, Krisztus akarja, Krisztus vágyódik megmenteni mindazokat, akik Hozzá jönnek! Szóljatok a veszélyben forgó emberekhez, és vegyétek rá őket, hogy emeljék tekintetüket a kereszten haldokló Jézusra. Azért halt meg, hogy lehetővé tegye számunkra a bűnbocsánatot. Szóljatok a bűnösökhöz Krisztus gyengéd, szánakozó szeretetével. Vegyük ezt nagyon komolyan; ne hallatsszon egyetlen durva, hangos szó sem azok ajkáról, akik igyekeznek rábeszélni az embereket arra, hogy tekintsenek fel és éljenek.” (BizonyságtételekVI., 66–67. o.)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...

  Isten kipótolja a hiányosságokat

  „Mint együtt munkálkodók, intünk is, hogy hiába ne vettétek légyen az Isten kegyelmét.” (2Kor 6,1)„Vegyünk...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...