Articolul precedentMăsura sufletului tău
  Articolul următorPrivind, suntem schimbaţi

  Fújjatok riadót!

  „Fújjátok a kürtöt a Sionon, és rivalgjatok az én szent hegyemen! Rémüljenek meg e föld minden lakói, mert eljő az Úr napja, mert közel van az.” (Jóel 2,1)

  „Az kösse le most a figyelmünket, ami az örök életünkkel kapcsolatos. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a mennyei dolgokat a második helyre tegyük… Isten ítéletei megmutatkoznak a földön. Ünnepélyes figyelmeztetés hallatszik: »Legyetek készen ti is, mert amely órában nem gondoljátok, abban jön el az embernek Fia!« (Mát 24,44) Sokan, igen sokan vannak egyházunkban, akik csak keveset tudnak a mára vonatkozó igazság valódi értelméről. Ne menjetek el az idők jeleinek beteljesedése mellett, amelyek olyan világosan beszélik, hogy a vég közel. Milyen sokan vannak, akik nem keresik lelkük megváltását, és nemsokára keserű panaszra fakadnak: »Elmúlt az aratás, elvégződött a nyár, és mi nem szabadultunk meg!« (Jer 8,20)

  A Föld történelmének záró jelenetei közepette élünk. A jövendölés gyorsan teljesedik. A megpróbáltatás ideje gyorsan elmúlik. Nincs egy percnyi vesztegetni való időnk sem. Ne találtassunk az őrségen elaludva. Senki ne mondja szívében vagy cselekedeteivel: »Halogatja még az én uram a visszajövetelét. «(Mát 24,48) Krisztus közeli jövetelének üzenete hangozzon odaadó, figyelmeztető szavakkal. Beszéljük rá az embereket, hogy térjenek meg, és meneküljenek meg az eljövendő haragtól. Ébresszük rá őket a haladéktalan felkészülésre, mert csak igen keveset tudunk arról, ami előttünk van. Prédikátorok és hívek menjenek ki az érett búzamezőkre! Az Úr nemsokára eljön, és fel kell készülnünk, hogy találkozzunk Vele békességben. Határozzuk el, hogy megteszünk mindent, ami hatalmunkban áll, s megosztjuk a világosságot azokkal, akik körülöttünk élnek… Készen kell lennünk és várnunk kell Jézus jövetelére. Milyen dicső lesz meglátni Őt, és örömmel üdvözölni! Régóta várunk, de hitünk nem gyengült meg. Ha meglátjuk a Királyt a maga szépségében, örökkön-örökké áldottak leszünk. Úgy érzem, hangosan kell kiáltanom: Hazafelé! Közeledünk ahhoz az időhöz, amikor Krisztus eljön hatalommal és nagy dicsőséggel, hogy örök otthonukba vigye megváltottait.” (Review and Herald, 1903. július 14.)

  Fújjatok riadót! - Magyar nyelven. „Fújjátok a kürtöt a Sionon, és rivalgjatok az én szent hegyemen! Rémüljenek meg e föld minden lakói, mert eljő az Úr napja, mert közel van az.” (Jóel 2,1)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...

  Isten kipótolja a hiányosságokat

  „Mint együtt munkálkodók, intünk is, hogy hiába ne vettétek légyen az Isten kegyelmét.” (2Kor 6,1)„Vegyünk...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...