Articolul precedentCitește
  Articolul următorTimiditatea spirituală

  A döntés ideje

  „Ha pedig rossznak látjátok azt, hogy szolgáljatok az Úrnak: válasszatok magatoknak még ma, akit szolgáljatok; akár azokat az isteneket, akiknek a ti atyáitok szolgáltak, amíg túl valának a folyóvízen, akár az emoreusok isteneit, akiknek földjén lakoztok. Én azonban és az én házam az Úrnak szolgálunk.” (Józs 24,15)

  „Őrült ez a világ. Téboly kerít hatalmába férfiakat és nőket, és örök romlásba sodorja őket. Az élvhajhászat minden változata eluralkodott, és az emberek annyira beleszerettek a gonoszságba, hogy nem is figyelnek oda a figyelmeztetésekre és kérlelésekre. Az Úr így szól a Föld népéhez: »Válasszatok még ma, kit akartok szolgálni. « Mindenki most dönti el örök sorsát. Az embereknek rá kell ébredniük, fel kell ismerniük az idő komolyságát, hogy közel van az a nap, amikor az emberi próbaidő lezárul. Isten senkinek nem adott olyan üzenetet, hogy öt, tíz vagy húsz év telik még el, mielőtt a földi történelem véget ér. Nem ment fel senkit, aki késlekedik felkészülni Jézus eljövetelére. Nem mondhatja senki, ahogy a hűtlen szolga tette, hogy »halogatja még az én uram a hazajövetelt «, mert ez az előkészületünkre adott lehetőségek vakmerő mellőzéséhez vezet. Isten mindenkit, aki az Ő szolgájának vallja magát, felszólít, hogy úgy végezze az Úr munkáját, mintha ez a nap lenne az utolsó…

  Beszéljünk az Emberfia gyors érkezéséről az ég felhőiben, aki hatalommal és nagy dicsőséggel jelenik majd meg. Ne hagyjuk figyelmen kívül ama napot… Ezt az óriási terhet kell hordoznia mindenkinek. Megbocsáttattak a bűneim? Krisztus, a teherhordozó, elvette-e vétkemet? Van-e tiszta, Jézus Krisztus igaz élete által megtisztított szívem? Jaj annak, aki nem keres menedéket Krisztusban. Jaj annak, akinek figyelme elterelődik a munkáról, és bárkinek az éberségét gyengíti most… A nagy munka, amelyről nem szabad elterelődnie az ember figyelmének, annak átgondolása, hogyan állok meg személyesen Isten színe előtt. Lábunk a korszakok kőszikláján áll? Elrejtjük magunkat az egyetlen menedékben? A vihar közeleg, felkészültünk arra, hogy szembenézzünk vele? Egyek vagyunk Krisztussal, amint Ő egy az Atyával? Isten örökösei és Krisztus örököstársai vagyunk?… Krisztus jellemének kell a mi jellemünkké válnia. Szívünk megújulása által át kell alakulnunk. Ez az egyetlen biztonságunk. Az igaz keresztényt semmi sem szakíthatja el Istentől.” (Review and Herald, 1900. november 27.)

  A döntés ideje - Magyar nyelven. „Ha pedig rossznak látjátok azt, hogy szolgáljatok az Úrnak: válasszatok magatoknak még ma, akit szolgáljatok; akár azokat az isteneket, akiknek a ti atyáitok szolgáltak, amíg túl valának a folyóvízen, akár az emoreusok isteneit, akiknek földjén lakoztok. Én azonban és az én házam az Úrnak szolgálunk.” (Józs 24,15)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...