Articolul precedentFrații mei
  Articolul următorTe rog, salvează-mă!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét mindennap, és kövessen engem.” (Luk 9,23)

  „A bűn, amelyet olyannyira melengetünk, amely elválaszt bennünket Istentől, és a legtöbb lelki betegség oka: az önzés. Semmilyen más úton nem térhetünk vissza az Úrhoz, csakis lemondással. Bár magunktól mit sem tehetünk, de ha Isten megerősít, akkor mások javára tudunk élni, s így letérünk az önzés útjáról. Nem kell távoli országokba mennünk, hogy bebizonyítsuk, mindent Istennek szentelünk hasznos, önzetlen élettel. Tegyük meg a tőlünk telhetőt a családi körben és a gyülekezetben, a baráti körünkben és a munkahelyünkön.

  Éppen a hétköznapi életben legyünk lemondók, ott győzzük le önzésünket. Pál ezt tudta mondani magáról: naponta meghalok. Az tesz minket győztessé, ha az élet apró ügyeiben naponta meghalunk az önzésünknek. Az a kívánság segít elfeledkezni magunkról, hogy másokkal tegyünk jót. Sokakból kifejezetten hiányzik a mások iránti szeretet. Ahelyett, hogy megbízhatóan végeznék kötelességüket, csak a saját kényelmüket keresik. Isten határozottan a kötelességünkké teszi, hogy mások áldására legyünk javainkkal és a bennünket körülvevő jó légkörrel, s Tőle kérjük a bölcsességet, amely erőt ad, hogy mindent elkövessünk a mellettünk élőkért, emelkedetté téve gondolataikat és vágyaikat. Ha másokért fáradozunk, akkor édes megelégedés tölt be minket, olyan belső béke, amely önmagában is elegendő jutalom. Amikor az a magasztos és nemes kívánság ösztönöz, hogy jót tegyünk másokkal, akkor az élet kötelességeinek hűséges teljesítése közben megtaláljuk az igazi boldogságot. S ez minden földi fizetségnél dicsőbb jutalmat ad. Mert az angyalok felfigyelnek minden hűséges, önzetlen kötelességteljesítésre, és ezek ragyogni fognak az életünkről vezetett feljegyzésben. A mennyben senki sem gondol majd önmagára, nem a saját kedvére igyekszik tenni. Hanem a tiszta, valódi szeretettől indíttatva mindenki a körülötte élő mennyei lények boldogságáért munkálkodik. Ha Isten országában a mennyei lények társaságának akarunk örvendezni, akkor már idelenn a mennyei elvek kormányozzanak bennünket!” (Bizonyságtételek II., 132–133. o.) „Az a legnagyszerűbb munka ma, amit világunkban végezhetünk, ha azáltal dicsőítjük Istent, hogy életünk Krisztus jellemét tükrözi.”

  Mások megmentéséért élni - Magyar nyelven. „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét mindennap, és kövessen engem.” (Luk 9,23)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...