Articolul precedentMustrarea Domnului
  Articolul următorMinciuna are multe seminţe

  Isten kipótolja a hiányosságokat

  „Mint együtt munkálkodók, intünk is, hogy hiába ne vettétek légyen az Isten kegyelmét.” (2Kor 6,1)

  „Vegyünk részt Isten világméretű munkájában! Nyújtsunk segítő kezet, ahol megmentésre váró lelkek vannak, hogy sok embert vezethessünk el Istenhez. A vég közel. Használjuk hát ki minden képességünk utolsó morzsáját is, és minden eszközt, amely segítséget jelenthet munkánk végzésében. Hogyan érezhetik magukat az angyalok, amikor látják a vég közeledését, és azt, hogy azok az emberek, akikre a könyörület utolsó üzenetét bízták, egy helyre zsúfolódnak össze, a saját lelkük javára járnak el az összejövetelekre, sőt elégedetlenkednek, ha nem tartanak nekik elég jó prédikációt. Ugyanakkor alig tartják felelősnek magukat másokért, és alig tesznek valamit az emberek megmentéséért. Akik valóban élő hit által egyesültek Krisztussal, azok az isteni természet részeseivé lesznek.

  Szüntelenül kapják Tőle a lelki táplálékot, és képtelenek hallgatni – nem hallgatják el az isteni üzenetet. Az élet mindig tettekben nyilvánul meg. Ha a szív él, szétküldi az életadó vért a test minden részébe. Akinek a szíve tele van lelki élettel, azt nem kell sürgetnünk, hogy másoknak is juttasson belőle. Az isteni élet árad szívéből, a kegyesség gazdag áramlataiban. Isten dicsőül meg attól, ahogyan az ilyen ember imádkozik, ahogyan tevékenykedik. Nem a legtekintélyesebb vagy a legtehetségesebb ember éri el a legnagyszerűbb és legtartósabb eredményeket. Kik a leghatékonyabb munkások? Akik felelnek a hívásra: »Vegyétek fel magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok.« (Mát 11,29) Akiknek Isten értelmet adott, és nem hajlandók az Ő dicsőségére felhasználni ezt az ajándékot, akkor vizsga és próba után a saját képzelgéseikre hagyja őket, és olyan embereket fogad el szolgáiul, akik nem látszanak olyan gazdagon megajándékozottnak és nincs annyi önbizalmuk. A gyengébbeket fogja erőssé tenni, mert Istenben bíznak, hogy megteszi értük, amire maguktól képtelenek. Isten elfogadja őket, és kipótolja a hiányosságokat.” (Bizonyságtételek VI., 440., 443–444. o.) „Angyalok figyelnek, hogy meghallják, milyen bizonyságot tesztek a világ előtt mennyei Uratokról.” (Krisztushoz vezető lépések, 119. o.)

  Isten kipótolja a hiányosságokat - Magyar nyelven. „Mint együtt munkálkodók, intünk is, hogy hiába ne vettétek légyen az Isten kegyelmét.” (2Kor 6,1)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...