Articolul precedentO cunoștință veșnică
  Articolul următorBinecuvântarea iertării

  Dolgozzunk minden korosztályért!

  „Írtam néktek, atyák, mert megismertétek azt, aki kezdettől fogva van. Írtam néktek, ifjak, mert erősek vagytok, és az Isten igéje megmarad bennetek, és meggyőztétek a gonoszt.” (1Ján 2,14)

  „Számos útja van annak, hogy a fiatalok megtalálják a kedvező alkalmakat, és hasznos munkát végezzenek… Az evangéliumhirdetés e befejező munkájában óriási területet kell még bejárnunk, és a munkához még több segítőre van szükség, mint azelőtt valaha. Fiatalokat és idősebbeket egyaránt elhív majd a Mester a munkahelyekről, a szőlőskertekből és a műhelyekből, és kiküldi őket, hogy adják át üzenetét a világnak. E kihívottak közül sokan nem igazán kaptak lehetőséget arra, hogy tanuljanak, de Krisztus olyan képességeket lát bennük, amelyek alkalmassá teszik őket az isteni elgondolás véghezvitelére. Ha teljes szívvel dolgoznak, és állandóan tanulnak, alkalmassá válnak arra, hogy Jézus Krisztusért munkálkodjanak…

  Legyenek bármilyen nagyok vagy bármilyen kicsik a talentumaid, ne felejtsd el, hogy amid van, csak bizalom alapján a tiéd. Isten így próbál meg téged, lehetőséget ad neked, hogy igaznak bizonyulj. Minden képességeddel Neki vagy lekötelezve. Testi, szellemi és lelki erőink mind az Övéi, és ezeket az erőket Őérte kell felhasználnunk. Időd, befolyásod, képességeid, rátermettséged – ezekkel mind Neki kell elszámolnod, aki mindezeket adta.” (Youth’s Instruktor, 1908. március 3.) „Azt a fiatalt, aki örömet és boldogságot talál Isten szavának olvasásában és az imában, folyvást felüdíti az élet forrásából merített ital. Olyan erkölcsi kiválóságra, a gondolkodás olyan mélységére fog eljutni, amelyet mások elképzelni sem tudnak. Ha Istennel van közösségben, ez serkenti a magasabb rendű gondolatokat, nemes vágyakat, az igazság világos felfogását és a tettek igaz céljait. Akik így kötik lelküket Istenhez, azokat az Úr fiainak és lányainak ismeri el. Mind magasabbra és magasabbra jutnak, egyre világosabb ismeretet nyernek Istenről, az örökkévalóságról, s az Úr a világosság és bölcsesség hírvivőivé teszi őket a világ számára.” Bizonyságtételek IV., 624. o.) „Olyan munkásokkal, mint a helyesen kiképzett, Istenben bízó fiatalok, milyen hamar el lehetne vinni a megfeszített, feltámadott és nemsokára visszatérő Üdvözítő üzenetét az egész világnak! Milyen hamar eljöhetne a vég – a szenvedés, a bánat és a bűn vége!” (Nevelés, 271. o.)

  Dolgozzunk minden korosztályért! - Magyar nyelven. „Írtam néktek, atyák, mert megismertétek azt, aki kezdettől fogva van. Írtam néktek, ifjak, mert erősek vagytok, és az Isten igéje megmarad bennetek, és meggyőztétek a gonoszt.” (1Ján 2,14)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...

  Publicate astăzi

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...