Articolul precedentPrin credință
  Articolul următorImplică-te şi fii model!

  Isten vezetni akarja népét

  „Amikor vízen mégy át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok el nem borítnak, tűzben jársz, nem égsz meg, és a láng meg nem perzsel téged.” (Ésa 43,2)

  „Istennek van egyháza a Földön, választott népe, amely megtartja az Úr parancsolatait. Ő vezeti őket, nem ide-oda kóborlókat, nem egyet itt és egy másikat ott, hanem egy népet. Sohasem kell kételkednünk vagy félnünk, hogy munkánk nem lesz sikeres. Isten áll e munka élén, és Ő mindent rendbe hoz. Ha intézkedésre van szükség a mű vezetésében, Isten ezzel is foglalkozik, és minden hibás dolgot jóra fordít.

  Higgyük el, hogy Isten irányítja a nemes hajót, amely Isten népét biztonságosan a kikötőbe juttatja. Sok évvel ezelőtt, amikor a Maine állambeli Portlandból Bostonba utaztam, vihar tört ránk, és nagy hullámok dobálták a hajónkat. A csillárok lezuhantak és az utazóládák egyik oldalról a másikra gördültek. Az utasok nagyon megrémültek, sokan sikoltoztak, és várták a halált. Rövid idő múlva a fedélzetre jött a révkalauz, és amint kormányozni kezdett, a kapitány aggodalmát fejezte ki a hajó iránya miatt. »Megfogná a kormánykereket?« – kérdezte a révkalauz. A kapitány nem merte megtenni, mert tudta, hogy nincs tapasztalata ebben. Akkor néhány utas nyugtalan lett, és azt mondták, félnek, hogy a révkalauz nekikormányozza őket a szikláknak. »Megfognák a kormánykereket?« – kérdezte a révkalauz, és az emberek elhallgattak, hiszen tudták, hogy nem képesek irányítani a hajót. Amikor úgy gondoljuk, hogy a munka veszélyben van, imádkozzunk: Uram, állj a kormánykerékhez! Segíts túljutni a tanácstalanságon. Vigyél minket biztonságosan a kikötőbe. Nincs-e okunk elhinni, hogy az Úr diadalmasan átvezet minden nehézségen?… Véges elménkkel képtelenek vagyunk megérteni az isteni gondviselés munkálkodását. Hagyjuk, hogy Isten viseljen gondot saját művéről.” (Faith I Live By [Hit, amely által élek], 582. o.)

  Isten vezetni akarja népét - Magyar nyelven. „Amikor vízen mégy át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok el nem borítnak, tűzben jársz, nem égsz meg, és a láng meg nem perzsel téged.” (Ésa 43,2)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...