Articolul precedentDomnul este Păstorul meu
  Articolul următorO apă limpede

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis nevű ismeret ellenvetéseitől.” (1Tim 6,20)

  „New Hampshire-ben sokan tevékenyen terjesztettek hamis eszméket Istenről. Az Úr felvilágosított, hogy ezek az emberek elerőtlenítik az igazságot saját eszméikkel. Egyes elgondolásaik szabad szerelemhez vezettek. Az Úr megmutatta nekem, hogy ők hitető lelkek, mert Istenről álokoskodásokat terjesztenek. Többek között azt állították, hogy akik egyszer megszentelődtek, többé nem eshetnek bűnbe; ezt a tant mint evangéliumot hirdették. Hamis elméleteikkel, csalárd befolyásukkal ártottak önmaguknak és másoknak.

  Spiritiszta hatalmat nyertek azok fölött, akik ne+D155m tudták felismerni e szépen leplezett elméletek gonosz voltát. Hitetéseiknek már eddig is sok rossz következménye mutatkozott meg. Az a tanításuk, hogy mindannyian szentek, arra a hitre vezetett, hogy a megszenteltek vonzalma sosem vezethet félre. Ennek eredményeként eleget tettek szívük gonosz kívánságainak. Azt állították, hogy szívük megszentelődött, azonban sem gondolataik, sem cselekedeteik nem voltak tiszták. Ez csupán egyetlen eset, amikor – megbízatásom szerint – figyelmeztetnem kellett azokat, akik a természetben szétáradó személytelen Isten elméletét, a »szent test« hittételét tanították. A jövőben emberi tantételek harcolnak majd az igazság ellen. Csalárd elméleteket bizonyosságként mutatnak be. Az áltudomány volt Sátán egyik eszköze, melyet a mennyben alkalmazott, s napjainkban is felhasználja. Kérem azokat, akik Istenért munkálkodnak, hogy ne fogadják el a hamisat az igazi helyett! Kezünkben az Írás, tele a legdrágább igazságokkal. Nincs szükségünk feltételezésekre vagy hamis elragadtatásra. Az igazság arany olajtartójában, ahogyan Krisztus tanításaiban feltárul, rendelkezésünkre áll mindaz, ami a lelkeket meggyőzi és megtérésre vezeti. Krisztus egyszerűségében mutassátok be azokat az igazságokat, amelyek hirdetéséért Ő a Földünkre jött, és üzenetünk ereje érezhetővé válik majd. Ne adjatok elő olyan elméleteket vagy »bizonyítékokat«, melyek nem a Biblián alapulnak.” (Evangelizálás, 276–277. o.)

  A hamis tudomány veszélyei - Magyar nyelven. „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis nevű ismeret ellenvetéseitől.” (1Tim 6,20)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...