A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te szíved útjaiban és szemeid látásiban; de megtudd, hogy mindezekért Isten téged ítéletre von!” (Préd
  12,1)

  „Sátán volt az első lázadó a világegyetemben, és amióta kiűzetett a mennyből, arra törekszik, hogy az emberi család minden egyes tagját az Istentől való elpártolásra biztassa. Terveket készített az ember romlásba döntésére, és az étvágy törvénnyel ellentétes kielégítésére csábítva bírta rá, hogy semmibe vegye Isten parancsolatait. Megkísértette Ádámot és Évát, hogy vegyenek a tiltott gyümölcsből, így elbuktatta őket, és távozniuk kellett Édenből. Milyen sokan mondják: »Ha Ádám helyében lettem volna, sohasem buktam volna el olyan egyszerűen a próbában.« De aki ezzel dicsekszik, megvan a lehetősége, hogy megmutassa akaraterejét és az isteni elvek iránti hűségét a megpróbáltatás során… Isten semmi bűnt nem lát az életedben?… Sátán minden lehetséges módon arra törekszik, hogy a fiatalokat a kárhozat ösvényére csábítsa, és ha már erre az útra léptek, arra sarkallja őket, hogy haladjanak csak tovább lefelé. Egyik kicsapongásból a másikba vezeti áldozatait, míg el nem veszítik lelkiismeretük érzékenységét, és többé nincs istenfélelem a szemük előtt. Egyre kevésbé és kevésbé gyakorolnak önmérsékletet. Az alkohol, a dohány és az ópium rabjaivá válnak, és a züllés egyik állomásáról a másikra haladnak. Az étvágy és az élvezetek rabszolgái lesznek. A valaha tiszteletben tartott tanácsot most megvetik, fölényesen viselkednek, és büszkélkednek a szabadsággal, pedig a romlottság rabszolgái. Szabadságon azt értik, hogy ők az önzésnek, a lealacsonyító vágyaknak és a kicsapongásnak a rabjai… Sátán elhatározta, hogy alattvalójává teszi az emberiséget, de Krisztus végtelen árat fizetett, hogy megváltson minket az ellenségtől, és Isten erkölcsi képmása helyreállíthatóvá váljék az emberben. Az elbukottak Krisztuson keresztül közelíthetnek az Atyához, kegyelmet kaphatnak, ami képessé teszi őket arra, hogy a megfeszített és feltámadott Üdvözítő érdemei által győztesek lehessenek.” (Fundamentals of Christian Education [A keresztény nevelés alapjai], 273–274. o.)

  A fiatalokra leselkedő veszélyek - Magyar nyelven. „Sátán volt az első lázadó a világegyetemben, és amióta kiűzetett a mennyből, arra törekszik, hogy az emberi család minden egyes tagját az Istentől való elpártolásra biztassa. Terveket készített az ember romlásba döntésére, és az étvágy törvénnyel ellentétes kielégítésére csábítva bírta rá, hogy semmibe vegye Isten parancsolatait. Megkísértette Ádámot és Évát, hogy vegyenek a tiltott gyümölcsből, így elbuktatta őket, és távozniuk kellett Édenből. Milyen sokan mondják: »Ha Ádám helyében lettem volna, sohasem buktam volna el olyan egyszerűen a próbában.« De aki ezzel dicsekszik, megvan a lehetősége, hogy megmutassa akaraterejét és az isteni elvek iránti hűségét a megpróbáltatás során… Isten semmi bűnt nem lát az életedben?… Sátán minden lehetséges módon arra törekszik, hogy a fiatalokat a kárhozat ösvényére csábítsa, és ha már erre az útra léptek, arra sarkallja őket, hogy haladjanak csak tovább lefelé. Egyik kicsapongásból a másikba vezeti áldozatait, míg el nem veszítik lelkiismeretük érzékenységét, és többé nincs istenfélelem a szemük előtt. Egyre kevésbé és kevésbé gyakorolnak önmérsékletet. Az alkohol, a dohány és az ópium rabjaivá válnak, és a züllés egyik állomásáról a másikra haladnak. Az étvágy és az élvezetek rabszolgái lesznek. A valaha tiszteletben tartott tanácsot most megvetik, fölényesen viselkednek, és büszkélkednek a szabadsággal, pedig a romlottság rabszolgái. Szabadságon azt értik, hogy ők az önzésnek, a lealacsonyító vágyaknak és a kicsapongásnak a rabjai… Sátán elhatározta, hogy alattvalójává teszi az emberiséget, de Krisztus végtelen árat fizetett, hogy megváltson minket az ellenségtől, és Isten erkölcsi képmása helyreállíthatóvá váljék az emberben. Az elbukottak Krisztuson keresztül közelíthetnek az Atyához, kegyelmet kaphatnak, ami képessé teszi őket arra, hogy a megfeszített és feltámadott Üdvözítő érdemei által győztesek lehessenek.” (Fundamentals of Christian Education , 273–274. o.)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...