Articolul precedentNu te teme, Eu sunt cu tine!
  Articolul următorȘtafeta credinței

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük.” (2Tim 4,3)

  „Az emberek gyorsan felsorakoznak a maguk választotta zászló alá, s nyugtalanul figyelik vezetőik mozdulatait. Vannak olyanok, akik figyelnek és várnak Urunk megjelenésére, s ezért munkálkodnak, miközben mások az első nagy hitehagyó parancsnoksága alatt gyülekeznek. Az emberek között keresnek egy istent, és Sátán megszemélyesíti azt, akit keresnek. Sátán tömegeket vezet félre, mert elvetették az igazságot és elfogadják majd a hamisítványt. Emberit dicsőítenek Istenként.” (Faith I Live By [Hit, amely által élek], 322. o.) „Mialatt egyre közeledünk a véghez, a pogány hatalom mind nagyobb pompával, mind díszesebb külsőségek közepette jelenik meg. A megtévesztés ereje óriási lesz, mindenütt hamis csodáknak lehetünk tanúi. Az Úr Jézus különböző jelképek által bemutatta János előtt azoknak a gonosz jellemét és csalárd befolyását, akik már eddig is üldözték Isten népét. Mindenkinek bölcsességre van szüksége, hogy gondosan kutassa a törvényszegés titkát, amely olyan fontos szerepet játszott a földi történelemben… Éppen napjainkban hívta el népét az Úr, és egy üzenetet bízott rá, hogy képviselje. Elhívta népét, hogy leleplezze a bűn emberének gonoszságát, aki a vasárnaptörvényt hatalma jelévé tette, aki úgy gondolta, hogy megváltoztatja az időket és a törvényt, s elnyomja Isten népét, amely szilárdan kitart Isten iránti tiszteletében: megtartja az egyetlen igazi szombatot, a teremtés szombatját… Az utolsó napok veszedelmei között élünk, és az a feladatunk, hogy figyelmeztessük az embereket a veszélyre, amely rájuk leselkedik. Tárjuk fel a próféciák ünnepélyesen komoly jeleneteit. Ha népünk felébredne, ha felismerné a Jelenések könyvében ábrázolt események közelségét, akkor gyülekezeteinkben reformáció indulna el, és sokan hinnének az üzenetben. Nincs veszteni való időnk; Isten felszólít minket, hogy vigyázzunk a lelkekre, mert számadással tartozunk értük.” (Bizonyságtételek prédikátoroknak, 117–118. o.)

  A pogány hatalom pompája - Magyar nyelven. „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük.” (2Tim 4,3)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...