Articolul precedentEmanuel: Dumnezeu cu noi!
  Articolul următorFii „părinte de suflet”!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az életbe, mert szeretjük a mi atyánkfiait. Aki nem szereti az ő atyjafiát, a halálban marad.”(1Ján 3,13–14)

  „Aki szoros közösségben van Jézus Krisztussal, az minden előítélet fölé emelkedik. Hite belekapaszkodik az örök valóságokba. Az igazság isteni szerzőjét fel kell magasztalni. Szívünket töltse meg a szeretet által munkálkodó hit, amely megtisztítja a lelket. Az irgalmas samaritánus munkája a példa, amelyet követnünk kell.” (Bizonyságtételek IX., 209. o., magyar kiadás: 141. o.) „Nem lehet a bőrszín kérdésével kapcsolatos ügyeket az Úr rendelkezésével összhangban intézni mindaddig, amíg azok, akik hiszik az igazságot, valóban nem egyesülnek Krisztussal, amíg nem egyek Ővele. Gyülekezeteink színes és fehér bőrű tagjainak egyaránt meg kell térniük. Mindkét osztályból vannak, akik az etnikai kérdéseket felszítva, kinyilvánítják jellemük megszenteletlen, megtéretlen tulajdonságait. A vita és az ellenségeskedés szelleme könnyen felszínre jut a dogmatikus, önfejű emberekben, mert még nem tanulták meg Krisztus igáját viselni. Ilyenkor az »én« megszenteletlen eltökéltséggel törekszik az elsőbbségre.” (105. levél, 1904) „Az idő múlásával és a faji előítélet növekedésével sok helyen csaknem lehetetlenné válik, hogy fehér munkások dolgozzanak a színesekért. Néha a feketékért végzett tevékenységünket nem jó szemmel néző fehérek azt állítják, hogy tanításunk célja éket verni az egyházak közé, és nehézséget támasztani a szombat kérdésével. Fehér és színes lelkészek hazug kijelentéseket tesznek majd, olyan ellenséges gondolatokat korbácsolva fel az emberekben, hogy készek lesznek pusztítani és ölni. A pokol hatalmasságai találékonyságuk végső megfeszítésével meg akarják akadályozni a könyörület utolsó üzenetének hirdetését a színesek között. Sátán tevékeny. Igyekszik a lehető legnehezebbé tenni az örömhírt terjesztő lelkészeknek és tanítóknak, hogy figyelmen kívül hagyják a fehérek és színesek közötti előítéletet… Kövessük a bölcsesség útját. Ne tegyünk semmit, ami szükségtelenül felkelti az ellenállást – semmit, ami hátráltatná az örömhír üzenetének hirdetését.” (Bizonyságtételek IX., 207–208. o., magyar kiadás: 140. o.)

  Az előítélet növekedése - Magyar nyelven. „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az életbe, mert szeretjük a mi atyánkfiait. Aki nem szereti az ő atyjafiát, a halálban marad.”(1Ján 3,13–14)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...