Articolul precedentNu te teme
  Articolul următor„Mă rog pentru tine!”

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési fájdalom a terhes aszszonyra; és semmiképen meg nem menekednek.” (1Thess 5,3)

  „A gonosz szolga azt mondja a szívében: »Késik az én uram jövetele.« Nem azt mondja, hogy Krisztus nem fog eljönni. Nem gúnyolódik Urunk második eljövetelének gondolatán. De szavaival és tetteivel kinyilvánítja, hogy meggyőződése szerint az Úr jövetele késik. Másokban is elülteti a kételyt, s így egyre kevésbé hiszik, hogy Jézus hamar visszajön. Befolyása merész, gondtalan késlekedésre bátorít embereket. Megerősödnek világiasságukban és bódult állapotukban. Földi vágyak, romlott gondolatok uralják elméjüket. A gonosz szolga a részegesekkel eszik és iszik, és együtt halad a világgal a gyönyör keresésében. Kegyetlenkedik szolgatársaival, s kárhoztatja és vádolja azokat, akik hűségesek Mesterük iránt… Krisztus eljövetele meglepi majd a hamis tanítókat, akik azt mondogatják: »Békesség és biztonság!« Hasonló módon, mint a papok és a tanítók Jeruzsálem eleste előtt, azért tagjai az egyháznak, hogy élvezzék a földi jómódot és dicsőséget. Az idők jeleit is úgy értelmezték, mint amelyek ezt jelzik előre. De mit mond az ihletett Ige? »Hirtelen veszedelem jön rájuk…« Az emberek nem törődnek az Úr jövetelével. Nevetnek a figyelmeztetéseken. Büszkén dicsekszenek: »…minden azonképpen marad a teremtés kezdetétől fogva«, »legyen a holnap olyan, mint a ma, nagy és dicső felettébb« (2Pét 3,4; Ésa 56,12). Egyre mélyebbre süllyednek a gyönyör szeretetében. De Krisztus azt mondja: »Ímé, eljövök, mint a tolvaj.« (Jel 16,15) Éppen akkor, amikor a világ megvetéssel kérdezi: »Hol van az Ő eljövetelének ígérete? «, amikor a csúfolódó, az igazság megvetője egyre arcátlanabb, amikor a pénzszerzés a mindennapokban már teljesen elvtelenül folyik; amikor a tanuló mohón vágyik minden megismerésére, csak ne a Biblia legyen az – akkor Krisztus eljön, mint tolvaj.” (Faith I Live By [Hit, amely által élek], 342. o.)

  A békességet kiáltók - Magyar nyelven. „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési fájdalom a terhes aszszonyra; és semmiképen meg nem menekednek.” (1Thess 5,3)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...

  A második angyal üzenete

  „És más angyal követé azt, mondván: Leomlott, leomlott Babilon, a nagy város! Mert az ő...

  A szombat teljesebb hirdetése

  „És láttam más angyalt az ég közepén repülni, akinél volt az örökkévaló evangéliom, hogy a...

  „Akik diadalmaskodnak a fenevadon”

  „Az előbbi fenevadnak minden hatalmasságát cselekszi őelőtte; és azt is cselekszi, hogy a föld és...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...