Articolul precedentDe ce îți este frică?
  Articolul următorEroii din cotidian

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd szív távol van tőlem, gonoszt nem ismerek.” (Zsolt 101,3–4)

  „Okod van arra, hogy komolyan aggódj gyermekeidért, akiknek minden lépésüknél kísértésekkel kell szembenézniük. Lehetetlen elkerülniük a kapcsolatot a gonosz társaságokkal… Olyasmit látnak, hallanak, és olyan befolyásnak vannak kitéve, amely erkölcsromboló, és – hacsak nem őrzik jól – észrevétlenül, de biztosan megrontja szívüket és eltorzítja jellemüket. Néhány apa és anya annyira közömbös és gondatlan, hogy úgy véli, mindegy, milyen iskolába járnak gyermekei: egyházi iskolánkba, vagy világi intézményekbe. Ezt mondják: »A világban élünk, és nem léphetünk ki belőle.« Szülők, ne feledjétek, ha akarjuk, jó kivezető utat találhatunk a világból. Elkerülhetjük, hogy gonoszságot lássunk, amely sokasodik az utolsó napokban. A gyermekek és fiatalok képzeletében valóságként élnek az elképzelt jelenetek. A könyvek, regények leírják a sokféle tettet és módot, amelyek lerontják a törvény és az önmegtartóztatás korlátait. Mindez még a szenzációhajhász írók könyveiben megjelenő bűntetteknél is súlyosabb vétkek elkövetésére sarkallja a fiatalokat. Ilyen hatások rontják a társadalom erkölcsét, és elhintik a törvénytelenség magvait. Senki ne csodálkozzon azon, ha ilyen magvetésből bűntettet aratnak. Legyél határozott, és jelentsd ki: »Nem töltöm a drága pillanataimat olyasminek az olvasásával, ami nem hasznos számomra, hanem alkalmatlanná tesz a másokért végzett szolgálatra. Időmet és gondolataimat arra szentelem, hogy alkalmassá váljak Isten szolgálatára. Becsukom szememet a haszontalan és bűnös dolgok előtt. Fülem az Úré, ezért nem hallgatom meg az ellenség ravasz érveléseit. Hangomat nem állítom olyan akarat szolgálatába, amely nem áll Isten Lelkének befolyása alatt. Testem a Szentlélek temploma, ezért minden erőmet hasznos tevékenységre szentelem.” (Boldog otthon, 343–345. o.)

  Látvány, hanghatások és bűnözés - Magyar nyelven. „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd szív távol van tőlem, gonoszt nem ismerek.” (Zsolt 101,3–4)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...

  A második angyal üzenete

  „És más angyal követé azt, mondván: Leomlott, leomlott Babilon, a nagy város! Mert az ő...

  A szombat teljesebb hirdetése

  „És láttam más angyalt az ég közepén repülni, akinél volt az örökkévaló evangéliom, hogy a...

  „Akik diadalmaskodnak a fenevadon”

  „Az előbbi fenevadnak minden hatalmasságát cselekszi őelőtte; és azt is cselekszi, hogy a föld és...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...