Articolul precedentRăsplata, la urmă
  Articolul următorAgenți ai iertării

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből; és a te felebarátodat, mint magadat.”(Luk 10,27)

  „Milyen tanítással találkoznak a fiatalok a világban? Hogyan tudnak ellenállni a bűn csábításainak, a pénzszerzés szenvedélyének, a felelőtlen szórakozások és a paráznaság veszélyeinek, a pompának és a pazarlásnak, a hízelgésnek, csalásnak, rablásnak? A spiritizmus azt állítja, hogy az emberek el nem bukott félistenek, és minden lélek maga ítélkezik majd önmaga felett. Állítása szerint az igaz ismeret az embert a törvény fölé emeli, minden elkövetett bűn ártalmatlan – ami történik, annak úgy kell történnie, és Isten senkit nem kárhoztat. A leggonoszabb emberekről is úgy emlékeznek meg, mint akik a mennyben vannak, és igen magas pozíciókat töltenek be ott. Továbbá a spiritizmus mindenkinek azt magyarázza: »Nem baj, hogy itt mit csinálsz, tégy mindent úgy, ahogy neked tetszik, a mennyország úgyis az otthonod lesz.« Ezáltal tömegek gondolják azt, hogy a legfőbb törvény a vágy, korlátlan szabadságot kell biztosítani, és az ember csak önmagának tartozik felelősséggel. Ha az efféle ártalmas tanítást fiataljaink abban az életkorban kapják, amikor hajlamaik a legerőteljesebbek, s amikor az önmegtartóztatásra és tisztességre nagyon nagy szükség van, hová lesznek az erényekben rejlő védelmi erők? Mi tudja a világot visszatartani attól, hogy ne váljon második Sodomává? Ugyanakkor az anarchia is felüti fejét, hogy ne csak az isteni, de az emberi törvényeket is lerontsa. A hatalom és a vagyon koncentrációja, az egyes emberek összeköttetések útján elért hatalma, hogy jogaikat és érdekeiket mások, főleg a szegényebb néprétegek kizsákmányolásából biztosítsák, a nyugtalanság, lázadás, vérontás elterjedése mind arra vezetnek, hogy a világot olyan küzdelemre készítsék elő, amely annak idején Franciaországot is alapjaiban rendítette meg. Ilyen befolyásokkal kell most szembenézniük fiataljainknak, hogy mindezek közepette megállhassanak. Most kell megalapozniuk jellemüket. A jellem kialakításának igazi alapja és tökéletes előképe minden időben és minden országban mindig ugyanaz marad: az isteni törvény. »Szeresd az Urat, a te Istenedet, teljes szívedből… és felebarátodat, mint magadat.« A Megváltónk jellemében és életében megnyilvánuló isteni alapelv az egyetlen biztos alap és biztos nevelő.”(Education [Nevelés], 227–229. o.)

  Spiritizmus és forradalom - Magyar nyelven. „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből; és a te felebarátodat, mint magadat.”(Luk 10,27)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...