Articolul precedentCe faci cu timpul tău?
  Articolul următorCadouri de sus

  Az isteni mérce

  „Őrizkedjetek az ebektől, őrizkedjetek a gonosz munkásoktól, őrizkedjetek a megmetélkedéstől! Mert mi vagyunk a körülmetélkedés, akik lélekben szolgálunk Istennek, és a Krisztus Jézusban dicsekedünk, és nem a testben bizakodunk.” (Fil 3,2–3)

  „Vannak, akiknek a Szentlélek érintésére van szükségük. Akkor majd az időszerű üzenet válik életük súlypontjává. Nem emberekhez mérik majd magukat, s nem kutatnak valami új, valami különös után. Időszerű próbakövünk: a negyedik parancsolat szombatja, és mindaz, ami ezzel a nagy emlékünneppel kapcsolatos. Isten parancsolatai, melyeket a Földön majdnem egyetemlegesen érvénytelenítettek, képezik napjaink próbakövét, szívet vizsgáló igazságát. Elérkezik az ideje, amikor Isten imádóit ez a jel különbözteti meg. Felismerik majd őket mint Isten szolgáit, a menny iránt tanúsított alattvalói hűségük e jele által. Azonban minden emberi elgondolás, amelyet mérceként alkalmaznak, eltereli a figyelmet a nagy és fontos hittételektől, melyek a korszerű igazságot alkotják.Sátán közénk hozza azokat, akiket szélsőséges gondolkodás jellemez, szűk látókörű embereket, akik élesen bírálgatnak, makacsul ragaszkodnak saját fogalmaikhoz, hogy mit is jelent az igazság. Követelőzőek lesznek, szigorú kötelességeket erőszakolnak másokra, kevésbé fontos dolgokban szőrszálhasogatásig kardoskodnak, míg a törvény súlyosabb kívánalmait elhanyagolják, az ítéletet, az igazságszolgáltatást, az irgalmasságot, és Isten szeretetét. Miattuk minden szombattartót vakbuzgónak, farizeusnak és fanatikusnak fognak nyilvánítani. Isten tapasztalt embereket különleges feladattal bíz meg. Isten ügyét kell őrizniük. Vigyázzanak, hogy Isten művét ne bízzák olyan emberekre, akik kiváltságuknak tartják, hogy saját független ítélkezésüket juttassák érvényre, tetszésük szerint prédikáljanak, és senkinek ne tartozzanak felelősséggel tanításukért vagy munkájukért. Ha ezt a lelkületet egyszer is érvényesülni engedjük, akkor sosem végezhetünk harmonikus munkát, nem érvényesülhet a lelkület egysége, a mű sincs biztonságban, és Isten ügye nem növekedhet megfelelően. Lesznek hamis tanítók, gonosz munkások, akik tévedéseket csempésznek be, lelkeket vonnak el az igazságtól. Krisztus imádkozott, hogy követői legyenek egyek, miként Ő és az Atya egy. Akik ennek az imának a megvalósulásáért imádkoznak, szereljék le a széthúzásnak a legcsekélyebb megnyilvánulását is, törekedjenek a testvérek között az egység és a szeretet lelkületének ápolására.” (Evangelizálás, 212–213. o., magyar kiadás: 105. o.)

  Az isteni mérce - Magyar nyelven. „Őrizkedjetek az ebektől, őrizkedjetek a gonosz munkásoktól, őrizkedjetek a megmetélkedéstől! Mert mi vagyunk a körülmetélkedés, akik lélekben szolgálunk Istennek, és a Krisztus Jézusban dicsekedünk, és nem a testben bizakodunk.” (Fil 3,2–3)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...

  A második angyal üzenete

  „És más angyal követé azt, mondván: Leomlott, leomlott Babilon, a nagy város! Mert az ő...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...