Articolul precedentO inimă nouă
  Articolul următorEroii din carte

  Az erkölcstelenség terjedése

  „Paráznaság pedig, és akármely tisztátalanság vagy fösvénység ne is neveztessék közöttetek, amint szentekhez illik.” (Eféz 5,3)

  „Riasztó a közönségesség a mindennapi társalgásban – a gondolatok és erkölcsök alacsony szintjét jelzi. Az igazán nemes jellem igen ritka, valódi szerénységgel és tartózkodással alig találkozunk. Csak kevesen vannak, akik tiszták és szeplőtlenek. A megtűrt szennyes gondolatok szokássá válnak, a szívbe maródnak, és az emberi lélek beszennyeződik. Ha egyszer elkövetünk egy helytelen cselekedetet, folt keletkezik rajtunk, amelytől semmi más nem képes megtisztítani, csak Krisztus vére. Ha a rossz szokástól nem fordulunk el szilárd határozottsággal, a lélek megromlik, és ebből a szennyező forrásból másokat megrontó patakok áradnak szét. Vannak olyan emberek, akik előidézik a kísértést. Olyan helyzetbe hozzák magukat, ahol kísértésnek lesznek kitéve, s nem is történhet másképp, amikor nemkívánatos közegbe, társaságba mennek. A legjobb módja annak, hogy biztonságban legyünk a bűntől, ha mindenkor és minden körülmények között kellő megfontoltsággal lépünk, és sohasem teszünk valamit hirtelen ötlettől vezérelve. Gondolkozzunk és várakozzunk Isten félelmében, mielőtt biztosak lennénk abban, hogy helyesen cselekszünk. Az erkölcsi veszélyek, amelyeknek mindenki, idős és fiatal egyaránt ki van téve, naponta növekszenek. Az erkölcs hibás működése, amit romlottságnak, züllöttségnek nevezünk, tág területet talál a kibontakozáshoz, és azoknak a nőknek, férfiaknak és fiataloknak a befolyása – bár keresztényeknek vallják magukat – érzéki, ördögi… Azok, akik megismerték az igazságot, de nem hitvallásukkal megegyezően cselekszenek, Sátán kísértéseinek céltáblái. Minden egyes lépésnél veszély les rájuk. Kapcsolatba kerülnek a gonosszal, olyan látványt szemlélnek, olyan hangokat hallanak, amelyek felébresztik alantas vágyaikat, és arra kapnak késztetést, hogy inkább a rosszat, mint a jót válasszák, mert szívükben nem határozottak… Semmire nincs nagyobb szükségünk, mint olyan képzésre, amely felkészíti a fiatal férfiakat és nőket, hogy szilárdan ragaszkodjanak a tisztasághoz, és amely megtisztítja lelküket az erkölcsi szenny minden foltjától és érintésétől.” (In Heavenly Places [Mennyei helyeken], 197., 196. o.)

  Az erkölcstelenség terjedése - Magyar nyelven. „Paráznaság pedig, és akármely tisztátalanság vagy fösvénység ne is neveztessék közöttetek, amint szentekhez illik.” (Eféz 5,3)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...