Articolul precedentNesperata lumină
  Articolul următorFii un mentor!

  A szükséges előkészület

  „Keressétek az Urat mindnyájan, e föld alázatosai, akik az Ő ítélete szerint cselekesztek; keressétek az igazságot, keressétek az alázatosságot: talán megoltalmaztattok az Úr haragjának napján!” (Sof 2,3)

  „A törvényszegés majdnem elérte végső határát. Zűrzavar tölti be a világot, és nemsokára óriási rettegés lesz úrrá az embereken. A vég közel. Isten népének fel kell készülnie arra, ami feltartóztathatatlanul a világra zúdul.” (Child Guidance [Gyermeknevelés], 555. o.) „Nemsokára itt van a »nyomorúságos idő… amilyen nem volt« még. Mindeddig nélkülözött tapasztalatokra van szükségünk, amelyek megszerzésére sokan túlságosan lusták. A mindennapokban sokszor nagyobbnak látjuk a várható bajt, mint amilyen a valóságban. De nem így van ez az előttünk álló valódi veszéllyel. A legéletszerűbb ábrázolás sem tükrözi vissza, milyen súlyos lesz a megpróbáltatás. A próbában mindenkinek egyedül kell megállnia Isten előtt. Ha »Noé, Dániel és Jób« az országban volna, »élek én, mondja az Úr Isten, nem szabadítanának meg sem fiat, sem leányt; igazságukkal csak a maguk lelkét szabadítanák meg« (Ezék 14,20). Az igazság és a tévelygés közötti utolsó nagy összecsapás csak az Isten törvénye miatti hosszú küzdelem végső csatája. Mi most kapcsolódunk be ebbe a harcba, az emberi törvények és Jahve rendelkezései, a Biblia vallása és a mesék és hagyományok vallása közötti küzdelembe.” (A nagy küzdelem, 582. o., Korszakok nyomában, 518. o.) „Tanulmányoznunk kell a nagy útjelzőket, amelyek a mi időnkre mutatnak… A legnagyobb igyekezettel kellene imádkoznunk, hogy Isten nagy napjának csatáira felkészülhessünk.” (Our High Calling [Magasztos elhívásunk] 340. o.) „Akik Isten ellenőrzése alá helyezik magukat, hogy vezesse és irányítsa őket, azok meghallják az Isten rendelte következetes lépésütemet. Annak Lelke ihleti őket, aki életét adta a világ életéért, s többé nem vesztegelnek tehetetlenül azon tépelődve, amit képtelenek megtenni. Magukra öltik a menny fegyverzetét, előrehaladnak a harcban, készen és merészen Istenért, annak tudatában, hogy a Mindenható megadja mindazt, amire szükségük van.” (Bizonyságtételek VII., 14. o.)

  A szükséges előkészület - Magyar nyelven. „Keressétek az Urat mindnyájan, e föld alázatosai, akik az Ő ítélete szerint cselekesztek; keressétek az igazságot, keressétek az alázatosságot: talán megoltalmaztattok az Úr haragjának napján!” (Sof 2,3)
  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...

  A második angyal üzenete

  „És más angyal követé azt, mondván: Leomlott, leomlott Babilon, a nagy város! Mert az ő...

  A szombat teljesebb hirdetése

  „És láttam más angyalt az ég közepén repülni, akinél volt az örökkévaló evangéliom, hogy a...

  „Akik diadalmaskodnak a fenevadon”

  „Az előbbi fenevadnak minden hatalmasságát cselekszi őelőtte; és azt is cselekszi, hogy a föld és...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...