Articolul precedentAproape și în strâmtorare
  Articolul următorE bine așa cum e

  Az Egyesült Államok a jövendölésben

  „Azután láttam más fenevadat feljönni a földből, akinek két szarva volt, a Bárányéhoz hasonló, de úgy szólt, mint a sárkány.” (Jel 13,11)

  „Csak egyetlen nemzet felel meg a prófécia meghatározásainak. A szimbólumok félreérthetetlenül az Amerikai Egyesült Államokra mutatnak.” (A nagy küzdelem, 440. o., Korszakok nyomában, 392. o.) „Itt láthatjuk saját nemzetünk keletkezését és növekedését. A bárányszarvak az ártatlanság és a zelídség jelképei: jól ábrázolják kormányzatunk alapelvét, amely a republikanizmusban és a protestantizmusban kifejezésre jut.” (Spirit of Prophecy [A prófétaság Lelke], 277. o.) „Az Úr többet tett az Egyesült Államokért, mint bármely más országért. Menedékhelyről gondoskodott népe számára, ahol a lelkiismeret késztetései szerint imádhatják Őt. A kereszténység itt a maga tisztaságában fejlődhetett.

  Az Isten és ember közötti egyetlen közbenjáró életadó igéjét szabadon tanították.

  Isten azt tervezte, hogy ez az ország maradjon mindig szabad minden nép számára, ahol szabadon imádhatják Őt. Azt tervezte, hogy polgári intézményei is a szabadságot képviseljék. De az isteni igazság ellenségének is megvoltak a maga elképzelései ezzel az országgal kapcsolatban. Különféle vállalkozások kezdeményezésével elfeledteti az emberekkel, hogy van Isten. A világiasság és kapzsiság – amely bálványimádás – eluralkodik az őscsaló tevékenysége által, míg végül Isten törvényét annak minden céljával és következményével együtt érvénytelenítik.” (17. kézirat, 1906)

  „Isten megmutatta nekem, hogy Sátán észrevétlenül megelőz bennünket, s érvényteleníti Isten törvényét. Amerikában, a szabadság országában, amelyre büszkék voltunk, megszűnik a vallásszabadság.” (Evangelizálás, 236. o., magyar kiadás: 117. o.)

  „Amikor nemzetünk törvényhozó testületein keresztül Sátán törvényeket léptet életbe, hogy megvakítsa, elfojtsa az emberek lelkiismeretét vallásos kiváltságaikra vonatkozóan, erőlteti a vasárnapünneplést, és elnyomó hatalmat működtet azok ellen, akik megtartják a hetedik napi szombatot, akkor Isten törvényét minden szándékával és céljával érvénytelenítik országunkban, és a nemzeti hitehagyást nemzeti romlás követi.” (HNA Biblia-kommentár VII., 977. o.)

  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...