Articolul precedentSimplu sau complicat
  Articolul următorPe genunchi pentru „ei”

  Sátán megszemélyesíti Krisztust II.

  „Nem is csoda; hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává.” (2Kor 11,14)

  „Isten népe elleni utolsó hadjáratában Sátán úgy készíti elő csalásait, hogy az emberek őrá ne is gondolhassanak. »Mert hogyha az, aki jő, más Jézust prédikál, akit nem prédikáltunk, vagy más lelket vesztek, amit nem vettetek, vagy más evangéliumot, amit be nem fogadtatok, szépen eltűrnétek.« (2Kor 11,14) Sátán hatalma legvégső határáig megy, hogy zaklassa, kísértse és félrevezesse Isten népét.

  Aki szembe mert szállni Krisztussal, és kísérteni, gúnyolni merészelte Urunkat, s akinek volt hatalma arra, hogy felvigye Őt a templom ormára és egy igen magas hegyre, a mostani nemzedék felett is gyakorolni fogja hatalmát, pedig mi, emberek, messze alulmaradunk bölcsességben Jézushoz képest.

  Sajnos a legtöbben szinte teljesen tudatlanok Sátán magasrendű intelligenciája és ereje felől. Sátán csodálatos módon fog hatni azok testére, akik természetüknél fogva is hajlanak arra, hogy megtegyék, amit kínál.” (Üzenet az ifjúságnak, 51–52. o.)

  „Jézust megszemélyesítve jön majd el Sátán, hatalmas csodákat művelve. Az emberek leborulnak előtte, és imádják őt, mintha Jézus Krisztus lenne. Ránk parancsolnak majd, hogy imádjuk ezt a lényt, akit a világ Krisztusként dicsőít. Mit tegyünk akkor? Mondjuk meg, hogy Krisztus pontosan ilyen ellenségre fi gyelmeztetett minket: annak cselvetéseire, aki az ember legnagyobb rosszakarója, mégis Istennek mondja magát. Meg kell mondanunk, hogy amikor Jézus Krisztus valóban megjelenik, hatalommal és nagy dicsőséggel jön, tízezerszer tízezer és ezerszer ezer angyal kíséretében, s amikor eljön, meg fogjuk ismerni a hangját. (…)

  Eljön az idő, amikor Sátán a szemünk láttára visz véghez csodát, azt állítva, hogy ő a Krisztus; és ha nem állunk szilárdan Isten igazságán, eltérít majd annak alapzatáról. (…) Sátán eltökélte, hogy mindvégig folytatja a háborút. Úgy jön el, mint a világosság angyala, azt állítva magáról, hogy ő Krisztus. Így akarja megcsalni a világot. Diadala azonban rövid életű lesz. Semmiféle vihar vagy szélvész sem tudja elmozdítani azokat, akik megvetették lábukat az örök igazságon. Ők meg tudnak állni a szinte általánossá vált hitehagyás közepette.” (HNA Biblia-kommentár VI., 1105–1106. o.; VII., 911. o.)

  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  A menyegzői ruha

  „És adatott annak, hogy felöltözzék tiszta és ragyogó fehér gyolcsba; mert a fehér gyolcs a...

  Isten kegyelme által

  „Megigazulván ingyen az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban való váltság által.” (Róm 3 :24)Krisztus számos...

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...