Articolul precedentDeschide, acum!
  Articolul următorEllen G. White (1827–1915)

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)

  „Az isteni hasonlóság szerint kiformálódott jellem az egyetlen kincs, amelyet elvihetünk ebből a világból a következőbe. Akik e világon Krisztus irányítása alatt állnak, minden egyes isteni tulajdonságot magukkal visznek a mennyei hajlékokba. És a mennyben állandóan alakulni, fejlődni fognak…

  Az értelmi képesség és tehetség nem azonos a jellemmel. Ezek gyakran éppen olyanok birtokában vannak, akiknek hibás a jellemük. A hírnév sem egyenlő a jellemmel. A jellem a lélek milyenségét mutatja meg, s a viselkedésben nyilatkoztatja ki magát.

  Az igaz jellem sokkal értékesebb tőke, mint az arany vagy ezüst. A nemes jellemű ember nem esik pánikba, nem rémítik meg a kudarcok, és ama napon, amikor a földi javak félresöpörtetnek, gazdagon megjutalmaztatik. 

  Becsületesség, szilárdság, állhatatosság azok a tulajdonságok, melyeket mindenkinek ki kell alakítania magában és gyakorolnia kell, mert ezek olyan hatalommal ruháznak fel, amely erőssé tesz, hogy jót cselekedjünk, ellenálljunk a gonosznak, és elviseljük a megpróbáltatásokat.

  A jellem erősségét az akaraterő és az önuralom adja. Sok fiatal összetéveszti az erős, ellenőrizhetetlen szenvedélyt az erős jellemmel, de az igazság az, hogy akit a szenvedélyei uralnak, gyenge ember. Az ember valódi nagyságát és nemességét azzal lehet lemérni, mennyire ura érzéseinek, nem pedig érzelmeinek hatalmával, melyek őt uralják. Az a legerősebb ember, aki – miközben érzékeny a durva bánásmódra – mégis türtőzteti magát, uralja szenvedélyét, és megbocsát ellenségeinek. Ha a fiatalok a nemes jellemet és szeretetreméltó viselkedést olyan fontosnak tartanák, mint amilyen fontos számukra a világ divatjának utánzása az öltözködésben és viselkedésben, akkor százakat látnánk ott, ahol ma egy van: sokan élnének tevékeny életet, felkészülten arra, hogy jó befolyást gyakoroljanak a társadalomra.” (Child Guidance [Gyermeknevelés], 161–162. o.)

  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...

  Jákób küzdelmének éjszakája

  „És adaték néki, hogy a fenevad képébe lelket adjon, hogy a fenevad képe szóljon is,...

  A hét utolsó csapás kezdete

  „És hallottam nagy szózatot a templomból, amely mondta a hét angyalnak: Menjetek el és töltsétek...

  Angyalok vigyázzák a Földet

  „Ezt mondván: Ne ártsatok se a földnek, se a tengernek, se a fáknak addig, míg...

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...