Articolul precedentDeschide, acum!
  Articolul următorEllen G. White (1827–1915)

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)

  „Az isteni hasonlóság szerint kiformálódott jellem az egyetlen kincs, amelyet elvihetünk ebből a világból a következőbe. Akik e világon Krisztus irányítása alatt állnak, minden egyes isteni tulajdonságot magukkal visznek a mennyei hajlékokba. És a mennyben állandóan alakulni, fejlődni fognak…

  Az értelmi képesség és tehetség nem azonos a jellemmel. Ezek gyakran éppen olyanok birtokában vannak, akiknek hibás a jellemük. A hírnév sem egyenlő a jellemmel. A jellem a lélek milyenségét mutatja meg, s a viselkedésben nyilatkoztatja ki magát.

  Az igaz jellem sokkal értékesebb tőke, mint az arany vagy ezüst. A nemes jellemű ember nem esik pánikba, nem rémítik meg a kudarcok, és ama napon, amikor a földi javak félresöpörtetnek, gazdagon megjutalmaztatik. 

  Becsületesség, szilárdság, állhatatosság azok a tulajdonságok, melyeket mindenkinek ki kell alakítania magában és gyakorolnia kell, mert ezek olyan hatalommal ruháznak fel, amely erőssé tesz, hogy jót cselekedjünk, ellenálljunk a gonosznak, és elviseljük a megpróbáltatásokat.

  A jellem erősségét az akaraterő és az önuralom adja. Sok fiatal összetéveszti az erős, ellenőrizhetetlen szenvedélyt az erős jellemmel, de az igazság az, hogy akit a szenvedélyei uralnak, gyenge ember. Az ember valódi nagyságát és nemességét azzal lehet lemérni, mennyire ura érzéseinek, nem pedig érzelmeinek hatalmával, melyek őt uralják. Az a legerősebb ember, aki – miközben érzékeny a durva bánásmódra – mégis türtőzteti magát, uralja szenvedélyét, és megbocsát ellenségeinek. Ha a fiatalok a nemes jellemet és szeretetreméltó viselkedést olyan fontosnak tartanák, mint amilyen fontos számukra a világ divatjának utánzása az öltözködésben és viselkedésben, akkor százakat látnánk ott, ahol ma egy van: sokan élnének tevékeny életet, felkészülten arra, hogy jó befolyást gyakoroljanak a társadalomra.” (Child Guidance [Gyermeknevelés], 161–162. o.)

  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Az igazság mellvasa

  „Felöltözvén az igazság mellvasába... ” (Ef 6:14)Fel kell öltenünk minden egyes harci eszközt, s utána...

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...