Articolul precedentExtreme makeover
  Articolul următorAdevărata măreție

  Vizsgáljuk meg, milyen forrásból származnak érzéseink és érzelmeink!

  „A te határozataidból leszek értelmes, gyűlölöm azért a hamisság minden ösvényét.” (Zsolt 119,104)

  „Sok a nyugtalan lélek, akik nem akarják alárendelni magukat a fegyelemnek, rendszerességnek és rendnek. Úgy vélik, szabadságjogaik csorbulnak, ha félreteszik saját értékítéletüket és alárendelik magukat a tapasztaltabbak meglátásainak. Isten műve nem halad előre, ha nincs meg a hajlandóság arra, hogy tevékenységünket alárendeljük a rendnek, és ha nem zárjuk ki a fanatizmus nyughatatlan lelkületét összejöveteleinkről.

  A benyomások és érzelmek egyáltalán nem bizonyítékai annak, hogy valakit az Úr vezet. Sátán – bár az emberek nem is gyanítják – érzéseket és benyomásokat kelt. Ezek nem biztonságos vezetők. indenkinek alaposan ismernie kellene hitünk bizonyítékait, és gondosan tanulmányoznunk kell, hogyan teremhetünk gyümölcsöket Isten dicsőségére…

  [A Battle Creek-i szanatórium egyik páciense] egy ideig azt gondolta, hogy új világosságot nyert. Nagyon beteg volt, és közeledett a halála… Azok, akiknek elmondta nézeteit, odaadóan hallgatták, s néhányan azt gondolták róla, hogy ihletett… Érvelése, okfejtése sokak szerint hézagmentesnek látszott.

  Erőteljes buzdításait betegszobájában mondta el. A legcsodálatosabb elgondolások tárultak fel előtte. De mi volt ihletettségének forrása? A fájdalomcsillapítás céljából neki adott morfi um.” (Revival and Beyond [Megújulás, és ami azon túl következik], 52–54. o.)

  „Sok úgynevezett gyógyszer tartalmaz olyan mérgeket, amelyek rossz szokásokat és vágyakat gerjesztenek, pusztítják a lelket és a testet. Sok népszerű, különleges »csodaszer«, és az orvosok által elkészített néhány szer is hozzájárul ahhoz, hogy megalapozza a szeszes italok, az ópium és a morfi um fogyasztásának szokását, melyek rettenetes átkok a társadalomra nézve.” (Ministry of Healing, 127. o., A nagy Orvos lábnyomán, 78. o.)

  „Nem kaphatják meg Isten áldását azok, akik azt állítják magukról, hogy megszentelődtek, de kijelentik: nincs szükségük az Írások kutatására ahhoz, hogy megismerhessék Isten akaratát. Saját megszenteletlen érzelmeiket és képzelgéseiket magasztalják, és bezárják fülüket Isten szava előtt, amely Igéjéből ismerhető meg.” (Revival and Beyond [Megújulás, és ami azon túl következik], 55. o.)

  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...