Articolul precedentCe e o minune?
  Articolul următorRisipă de iubire (I)

  Isten népének megszentelődése

  „Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt. Hat napon át munkálkodj, és végezd minden dolgodat. De a hetedik nap az Úrnak, a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon, se magad, se fi ad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, aki a te kapuidon belül van.” (2Móz 20,8–11)

  „Isten kijelentette Igéjében, hogy a hetedik nap megtartása jel a Teremtő és választott népe között – hűségük jele. A hetedik nap Isten választott napja, s nem engedte, hogy az általa alapított és  megszentelt ünnepet papok vagy vezetők újjáalakítsák. Túl nagy jelentőségű ahhoz, hogy emberi megítélésre bízza. Isten látta, hogy emberek saját kényelmükre és különféle előnyökre tekintettel olyan napot választanak, amely legjobban illik hajlamaikhoz, olyan ünnepnapot, melynek nincs isteni tekintélye. Azonban Isten világosan kijelentette, hogy a hetedik nap az Úr szombatja.

  Isten világában minden ember az Úr kormányzatának törvényei alatt áll. A szombatot Isten a Tízparancsolat keblébe helyezte, és az engedelmesség ismérvévé tette. Általa fogalmat alkothatunk hatalmáról, amint műveiben és szavában megnyilatkozott… Emberek nem szegülhetnének szembe elszántabban Isten művével és törvényével, mint ha felmagasztalnak egy napot, amelynek megszentelésére semmilyen bizonyíték nincs, és mégis elhatározzák, hogy azon a napon tisztelik Őt. Megrontják a törvényt, mert Isten szent szombatját hamis nyugalomnappal helyettesítik, és másokat is kényszerítenek e hamisítvány megünneplésére, Isten fölé magasztalva magukat, és az utánzatot tisztelve az eredeti helyett.

  Sokan állítják, hogy megszentelődtek, miközben figyelmen kívül hagyják Isten szent nyugalomnapját egy hamis ünnepnap kedvéért. De Isten kijelenti, hogy azokat szenteli meg, akik parancsai iránti engedelmességgel tisztelik Őt. A megszentelődés, amelyet azok igényelnek maguknak, akik állandó törvényszegésben élnek, nem valódi megszentelődés. A vallásos világot Sátán csalja meg, aki ellensége Istennek és embernek.

  Az emberek sokféle dolgot találtak ki. Vettek egy közönséges napot, melyetIsten egyáltalán nem szentelt meg, és szent előjogokkal ruházták fel. Szent napnak jelentették ki, de ez nem ad neki valódi szentséget. Nem becsülik és nem tisztelik Istent, mert emberi intézményeket fogadtak el, és keresztény nyugalomnapként mutattak be a világnak egy olyan napot, amelynek megünneplése nem az »így szól az Úr« tekintélyén alapszik.” (Signs of the Times, 1898. március 31.)

  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  A menyegzői ruha

  „És adatott annak, hogy felöltözzék tiszta és ragyogó fehér gyolcsba; mert a fehér gyolcs a...

  Isten kegyelme által

  „Megigazulván ingyen az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban való váltság által.” (Róm 3 :24)Krisztus számos...

  A Mennybe jutás feltétele

  „Felele Jézus, és monda néki: Bizony, bizony, mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....