Articolul precedentNeputințe binecuvântate!
  Articolul următorPăstrează moștenirea!

  Tanulmányozzuk a szentély bibliai tanítását!

  „És mondta nékem: Kétezer és háromszáz estvéig és reggelig, azután kiderül a szenthely igazsága.” (Dán 8,14)

  „Szorgalmasan kell tanulmányoznunk a próféciákat, nem szabad nyugodnunk, míg igaz ismereteink lesznek a szentélyről, amely Dániel és János látomásaiban nyilatkozik meg. Ez a bibliai tanítás nagy világosságot áraszt jelenlegi helyzetünkre és munkánkra, s félreérthetetlen bizonyítékát adja, hogy Isten vezetett bennünket múltbeli tapasztalatainkban. Ez magyarázza 1844-es csalódásunkat, és megmutatja, hogy a megtisztítandó szentély nem a Földön van, ahogyan feltételeztük, hanem Krisztus akkor lépett be a mennyei szentély legszentebb részébe, a szentek szentjébe, és ott végzi papi hivatalának befejező művét, a Dániel prófétához intézett szavak beteljesedéseként.

  A 2300 nap akkor kezdődött, amikor Artaxerxes Jeruzsálem helyreállítására és felépítésére vonatkozó rendelete hatályba lépett: i. e. 457 őszén. Ez a kiindulópont a Dán 9,25–27 próféciájának valamennyi eseményével tökéletes összhangban van. A hetven hét, azaz 490 év főként a zsidó népre vonatkozik. Ennek az időszaknak a lejártakor Krisztus tanítványainak üldözésével a nemzet megpecsételte Krisztustól való elvettetését, s az apostolok a pogányokhoz fordultak i. sz. 34-ben. A 2300-ból 490 év akkor ért véget, és visszamaradt 1810 év. Időszámításunk szerint 34-től 1810 év 1844-ig terjed.

  Az angyal ezt mondta: »…megtisztíttatik a szentély.« Hitünk az első, második és harmadik angyal üzenetére vonatkozóan helyes volt. A nagy útjelzők, amelyek mellett elhaladtunk, mozdíthatatlanok.

  A sötétség seregei megpróbálják letörni őket talapzataikról, és azt gondolhatják, hogy ez sikerült nekik. De valójában szilárdan állnak az igazság oszlopai, mint az örök hegyek, amelyeket a Sátán seregeivel egyesített összes emberi erőfeszítés sem képes elmozdítani. Sokat kell tanulnunk és állandóan kutatnunk kell az Írásokat, hogy lássuk, így vannak-e ezek a dolgok.” (Faith I Live By [Hit, amely által élek], 208. o.)

  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  A menyegzői ruha

  „És adatott annak, hogy felöltözzék tiszta és ragyogó fehér gyolcsba; mert a fehér gyolcs a...

  Isten kegyelme által

  „Megigazulván ingyen az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban való váltság által.” (Róm 3 :24)Krisztus számos...

  A Mennybe jutás feltétele

  „Felele Jézus, és monda néki: Bizony, bizony, mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....