Articolul precedentVorbele „buclucașe”
  Articolul următorConsiderație

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér után való éhséget, sem víz után való szomjúságot, hanem az Úr beszédének hallgatása után. És vándorolni fognak tengertől tengerig és északtól fogva napkeletig. Futkosnak, hogy keressék az Úr beszédét, de nem találják meg.” (Ámós 8,11–12)

  „Amint az irgalom édes hangja elhalt, félelem és rettegés vett erőt a gonoszokon. Hallották a rettenetes szavakat: Túl késő, túl késő!” (Early Writings [Korai írások], 281. o.)

  „Krisztus a kereszten érezte azt, amit a bűnösök éreznek majd, amikor Isten haragjának poharai kitöltetnek rájuk. Fekete kétségbeesés, mint a halotti lepel húzódik bűnös lelkükre, és akkor teljes mértékben ráébrednek a bűn rettenetes voltára.” (Signs of the Times, 1883. február 15.)

  „Akik eddig semmire sem becsülték Isten szavát, most egyik tengertől a másikig vándorolnak, északtól napkeletig, hogy keressék az Úr szavát. Az angyal így szólt: Nem fogják megtalálni. Éhség van a Földön – nem kenyérre éheznek, s nem vízre szomjaznak, hanem az Úr szavainak meghallására. Ó, mit nem adnának most Isten egyetlen elismerő szaváért!…

  A gonoszok közül sokan dühöngtek, amikor el kellett szenvedniük a csapásokat. Rettenetes jelenet volt ez. A szülők keserű szemrehányásokkal illették gyermekeiket, s a gyermekek szüleiket, a testvérek hasonlóképpen vádolták egymást a nyakukba szakadó szerencsétlenségért… Az emberek elkeseredett gyűlölettel fordultak lelkészeik ellen, ilyen szemrehányásokkal: »Ti nem figyelmeztettetek bennünket! Azt hirdettétek, hogy a világ mindaddig fennáll, amíg mindenki meg nem tér, és azt kiáltottátok: béke, béke, béke, elnyomtatok bennünk minden félelemérzetet! Nem szóltatok nekünk erről az óráról, azokat pedig, akik fi gyelmeztettek minket, fanatikusoknak és rossz embereknek neveztétek, akik romlásba sodornak bennünket.« Láttam, hogy a lelkészek nem menekülhettek meg Isten haragjától. Szenvedésük tízszerte nagyobb volt, mint népüké.” (Early Writings [Korai írások], 281–282. o.)

  „Abban az időben, amikor Isten ítéletei irgalom nélkül hullanak, a gonoszok előtt milyen irigylésre méltó azok helyzete, akik a Magasságos rejtekében lakoznak – ott, ahol az Úr rejti el mindazokat, akik szerették Őt és engedelmeskedtek parancsolatainak.” (HNA Biblia-kommentár III., 1150. o.)

  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...

  A Bárány haragja

  „A föld királyai, a fejedelmek, a gazdagok, a vezérek, a hatalmasok, és minden szolga és...

  A hűtlen pásztorokat elsöprő harag

  Előhívom ellene minden hegyem felől a fegyvert, ezt mondja az Úr Isten; egyiknek fegyvere a...

  Publicate astăzi

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.