Articolul precedentDecarul cel mai prețios
  Articolul următorRoada luminii

  A hetedik csapás

  „Eljutottál-é a hónak tárházához; vagy a jégeső tárházát láttad-é? Amit fenntartottam a szükség idejére, a harc és háború napjára?” (Jób 38,22–23)

  „Byron Belden, Sarah Belden és May Lacey testvérnő csatlakoztak hozzám az ausztráliai Prospectbe vezető utamon. Ahogy elhagytuk az összejövetel épületét, láttuk, hogy vihar közeleg… Baljóslatú volt, ezért lovainkkal olyan gyorsan hajtottunk, ahogy csak mertünk. Amikor már majdnem otthon voltunk, az erős szél dühe lecsapott. Nagy jégdarabok kezdtek hullani – tyúktojásnyiak. Megrémítették a fiatal lovat, mert rettenetes erővel csapkodták.

  Azt mondtam: »Byron, szállj ki! Menj oda a fejéhez és beszélj hozzá! Tudják meg a lovak, hogy nem te ütöd őket.« Kiugrott, azután mi is kiszálltunk. May és Sarah segítettek nekem. A szél olyan erővel fújt, hogy kalapjainkat lesodorta a fejünkről, és a párnákat is kifújta a kocsiból. A nehéz kocsipárnák, esernyők és súlyos csomagtakarók repültek minden irányba… Micsoda jelenet! Nagy nehezen értük el a házat… Byron a szegény, rémülettől sújtott új lóval volt… Csak Istenhez tudtunk fohászkodni segítségért…

  Ez volt a legszörnyűbb tapasztalat, amelyben valaha is részem volt egy utazókocsiban, vihar idején… Arra a napra gondoltam, amikor Isten ítéletei kiáradnak majd a világra, amikor rettenetes sötétség borít be mindent… amikor az Úr hatalmas hangja parancsot ad angyalainak: Menjetek utatokra és öntsétek ki Isten haragjának poharait a Földre! Jelenések könyve 6. és 7. fejezete igen jelentőségteljes. Isten kijelentett ítéletei rettenetesek. A hét angyal Isten előtt állt, parancsra várva. Nékik adatott a hét trombita. Az Úr felkél, hogy megbüntesse a Föld lakosait… Amikor Isten csapásai a földre zúdulnak, talentumnyi jégdarabok hullanak majd a gonoszokra.” (59. kézirat, 1895)

  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  A menyegzői ruha

  „És adatott annak, hogy felöltözzék tiszta és ragyogó fehér gyolcsba; mert a fehér gyolcs a...

  Isten kegyelme által

  „Megigazulván ingyen az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban való váltság által.” (Róm 3 :24)Krisztus számos...

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...