Articolul precedentO mângâiere continuă
  Articolul următorSângele apă se face

  Krisztus igazságot szolgáltat

  „Bemennek a sziklák barlangjaiba és a föld hasadékaiba, az Úr félelme elől és nagyságának dicsősége előtt, mikor felkél, hogy megrettentse a földet.” (Ésa 2,19)

  „Isten követői elrejtőztek, szétszóródtak az Úr törvénye iránti ellenségeskedés miatt. Minden hatalom az elnyomásukra törekedett. Üregekbe és barlangokba húzódtak ellenségeik erőszakossága elől, mert igazak és engedelmesek Jahve törvényei iránt. De elkövetkezik Isten népének szabadulása: ellenségeinek az Úr kijelenti magát mint az igazságszolgáltatás Istene. A föld üregeiből és barlangjaiból, melyek Isten népének titkos rejtekhelyei voltak, kihívatnak mint az Ő tanúi, igazak és hűségesek.

  Akik szembeszálltak Istennel, beteljesítik a Jel 6,15–17-ben adott leírást. Ezekben az üregekben és barlangokban találnak rá az igazság kijelentéseire a levelekben és kiadványokban, amelyek ellenük tesznek bizonyságot. A pásztorok, akik rossz úton vezették a nyájat, hallják a vádoló szavakat: »Te voltál az, aki súlytalanná tetted az igazságot, te voltál, aki azt mondtad, hogy Isten törvénye hatályon kívül van helyezve, hogy az a szolgaság igája! Te hangoztattál hamis tanításokat, amikor meg voltam győződve arról, hogy az Isten törvényét megtartóknál van az igazság. Fizetsz-e váltságot a lelkemért?… Mit tegyünk, akik hallgattunk arra, aki összezavarta az Írásokat, és az igazságot hazugságra fordította, pedig ha engedelmeskedtünk volna, megmenekülnénk! «Krisztus eljön, és igazságot szolgáltat, megbüntetve azokat, akik arra nevelték az embereket, hogy semmibe vegyék Isten törvényét, elvessék szombatját, letörjék az Ő emlékét. Hiába panaszkodnak majd azok, akik a hamis pásztorokban bíztak – hiszen náluk volt Isten Igéje, hogy saját maguk kutassák.

  Isten megítél minden egyes embert, aki ismerte az igazságot, s mégis elfordult a világosságtól, mert az önmegtagadást és kereszthordozást kívánt. A sziklák és a hegyek nem tudják eltakarni őket annak tekintete elől, aki a mennyei trónon ül.” (86. levél, 1900)

  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...