Articolul precedentTinerețea este importantă
  Articolul următor„Noi am găsit pe Mesia”

  „Legyetek készen ti is!”

  „Azért legyetek készen ti is, mert amely órában nem gondoljátok, abban jő el az embernek Fia.” (Mát 24,44)

  „Ha Krisztus ma jelenne meg az ég felhőiben, ki volna kész, hogy találkozzék Vele? Tegyük fel, hogy úgy kerülünk be a mennyek országába, amint most vagyunk. Fel lennénk készülve arra, hogy Isten szentjeivel találkozzunk, és összhangban éljünk a királyi családdal, a mennyei uralkodó gyermekeivel? Milyen előkészületet tettünk az ítéletre várva? Békességünk van Istennel?… Törekszünk segíteni a körülöttünk lévőknek, akár családtagjainknak, akár a szomszédainknak – bárkinek, akivel érintkezésbe kerülünk, aki nem tartja meg Isten parancsolatait?… Ne felejtsük el, hogy a hitvallás értéktelen, ha mindennapi életünk mást mutat. Mennyei Atyánk tudja, hogy megtartjuk-e törvényét igazságban. Tudja, mit teszünk, éppen mire gondolunk, vagy mit mondunk. Készen állunk arra, hogy találkozzunk a mennyei Királlyal?

  Amikor eljön az ég felhőiben hatalommal és nagy dicsőséggel, ki tudjuk-e mondani: »Ímé a mi Istenünk, akit mi vártunk, aki megtart minket.« (Ésa 25,9) Azokhoz, akik ezt tudják mondani, Krisztus így szól majd: Jöjjetek feljebb! Szerettetek engem, szívesen cselekedtétek az én akaratomat, s most beléphettek a szent városba, és megkapjátok az örök élet koronáját.

  Ha lehetséges lenne, hogy úgy jussunk be a mennybe, ahogy vagyunk, hányan tudnának közülünk Istenre tekinteni? Kinek lenne menyegzői ruhája? Hányan lennének folt nélküliek?… Ez a megtisztulásunk ideje, meg kell tisztítanunk jellemruhánkat a Bárány vérében. János azt mondja: »Ímé az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit.« (Ján 1,29) Szabaduljunk meg a bűneinktől!…

  Kérve kérlek benneteket, testvéreim, munkálkodjatok odaadóan, hogy megkaphassátok az örök életet! A jutalom megéri a küzdelmet, megéri az erőfeszítést… A versenyen, amelyen futunk, mindenki  megkaphatja a felajánlott jutalmat: az örök élet koronáját. Szeretném ezt a koronát, szeretném, ha Isten segítségével az enyém lenne. Ragaszkodom az igazsághoz, hogy megláthassam a Királyt az Ő szépségében.” (In Heavenly Places [Mennyei helyeken], 356. o.)

  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...

  Az utolsó ítélet

  „És láttam a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani Isten előtt; és könyvek nyittattak meg, majd...

  Az új Jeruzsálem elleni támadás

  „Sátán… kimegy, hogy elhitesse a föld négy szegletén lévő népeket… hogy egybegyűjtse őket háborúra…” (Jel...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...