Articolul precedentMarele Îndreptar
  Articolul următorUnitate în casă și în biserică

  A boldog reménység

  „Várván ama boldog reménységet és a nagy Istennek és megtartó Jézus Krisztusunknak dicsősége megjelenését.” (Tit 2,13)

  „Jézus megígérte: elmegy és helyet készít számunkra, hogy ahol Ő van, mi is ott lehessünk. Örökké drága arcának világosságában lakozhatunk majd. Szívem ujjong az örömtől e diadalmas távlat láttán. Már majdnem otthon vagyunk. Menny, édes menny! Ez a mi örök otthonunk. Minden pillanatban örülök annak, hogy Jézus él, és mert Ő él, mi is élni fogunk. Lelkem azt mondja: Dicsérd az Urat! A teljesség Jézusban van, mindenre elegendő, miért halnánk meg, vagy tengődnénk idegen földeken? Éhezem, szomjazom az üdvösséget, az Isten akaratával való teljes összhangot.

  Jó reménységünk van Jézus által. Ő lelkünk bátorságos és erős horgonya, és beljebb hatol a kárpitnál. Ez a reménység többet ér minden evilági gazdagságnál, így a földi kincsek nem jelentenek ösztönzést számunkra, hiszen azok mulandók. Reménységünk megragadja a láthatatlan örökséget, s azokat a kincseket, amelyek tartósak, romolhatatlanok, tiszták, és nem múlnak, nem halványulnak el…

  Mulandó testünk meghalhat, és sírba temethető. Az áldott reménység mégis él a feltámadásig, amikor Jézus hangja előhívja az alvó port. Akkor örvendezünk majd az áldott, dicső reménység teljességének. Tudjuk, hogy kinek hittünk. Nem futottunk hiába, és nem munkálkodtunk hasztalanul. Gazdag jutalom van előttünk, és ha bátorsággal kitartunk, biztosan elnyerjük…

  Van üdvösség számunkra, miért vagyunk hát távol a forrástól? Miért nem jövünk Jézushoz, hogy lelkünk felfrissüljön és virágozhasson Istenben? Miért ragaszkodunk annyira a földi dolgokhoz? Van valami jobb, hogy gondolkodjunk és beszéljünk róla… Időzzünk Jézus szeretetteljes, folt nélküli jelleménél, és szemlélés által mi is elváltozunk majd ugyanarra a képmásra. Legyetek bátrak! Higgyetek Istenben!” (In Heavenly Places [Mennyei helyeken], 352. o.)

  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...

  Az utolsó ítélet

  „És láttam a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani Isten előtt; és könyvek nyittattak meg, majd...

  Az új Jeruzsálem elleni támadás

  „Sátán… kimegy, hogy elhitesse a föld négy szegletén lévő népeket… hogy egybegyűjtse őket háborúra…” (Jel...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...