Articolul precedentDomnul este cu tine, viteazule!
  Articolul următorNu doar cuvinte

  A bennünket őrző angyalok

  „Az Ő angyalainak parancsolt felőled, hogy őrizzenek téged minden utadban.” (Zsolt 91,11)

  „Majd ha Isten gondviselését az örökkévalóság fényénél szemléljük, akkor fogjuk felismerni, hogy gondoskodásáért és az angyalokon keresztül nyújtott segítségéért mivel tartozunk. Mennyei lények vettek részt tevékenyen az ügyeinkben. Megjelentek olyan öltözékben, amely ragyogott, mint a villámlás, de megjelentek mint emberek is, utazók köntösében. Elfogadták emberi otthonok vendégszeretetét, és éjszakai vándorok vezetői voltak. Meghiúsították a pusztító szándékát, elfordították a romboló csapásait.

  E világ vezetői nem tudják, hogy tanácsüléseiken gyakran angyalok voltak a szóvivők. A tanácskozásokon és a tárgyalótermekben mennyei üzenetvivők terjesztették elő az üldözöttek és elnyomottak ügyét. Meghiúsították a gonoszok szándékát, feltartóztatták őket, hogy ne hozhassanak bajt és szenvedést Isten gyermekeire. A menny iskolájában tanulók előtt mindez feltárul majd.

  Minden megváltott ember megérti majd, hogyan nyilatkozott meg életében az angyalok szolgálata. Az angyal, aki vigyázott ránk az első pillanattól kezdve, betakarta fejünket a veszedelem napján, aki megjelölte nyughelyünket, elsőként üdvözöl majd a feltámadás reggelén – milyen lesz beszélgetni vele, és megismerni az isteni gondviselést az életünkben. (…)

  Ha kezünkben van Isten szava, mindannyiunknak – bármilyen is a sorsunk a földi életben – olyan társaságban lehet részünk, amilyet választunk: hallgathatjuk az emberiség legjobbjait és legnemesebbjeit, és figyelhetünk az Örökkévaló szavaira, amint emberekkel beszél. Ha tanulmányozzuk Isten szavát, elmélkedünk elgondolásain és tettein, melyekbe angyalok vágyakoznak betekinteni (1Pét 1,12), a mennyei lények társaságában lehetünk.” (Education [Nevelés], 304–305., 129. o.)

  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...