Articolul precedentGenerozitate
  Articolul următorCând temeliile se surpă

  Az Atya és a Fiú szeretete

  „És az Úr akarta Őt megrontani betegség által; hogy ha önlelkét áldozatul adja, magot lát, és napjait meghosszabbítja, és az Úr akarata az Ő keze által jó szerencsés lesz. Mert lelke szenvedése folytán látni fog, és megelégszik, ismeretével igaz szolgám sokakat megigazít, és vétkeiket Ő viseli.” (Ésa 53,10–11)

  „Isten szeretete mérhetetlen és hasonlíthatatlan. Végtelen… Amikor elgondolkozunk Krisztus magas rangján és dicsőségén, látjuk, milyen volt az a szeretet, amely arra késztette, hogy feláldozza magát a Golgota keresztjén az elveszett világ megváltásáért. Ez csodálattal és ámulattal tölti el a szentek szívét az örök korszakokon át – miért ne elmélkednénk róla itt, ebben a világban is…

  Ó, a kegyesség titka – Isten megjelent testben! Ez a titok egyre nő, amint megpróbáljuk megérteni. Felfoghatatlan, és emberek mégis megengedik, hogy földi, világi dolgok feltartóztassák azt a keveset is, amit halandó lényük képes meglátni Jézusból és páratlan szeretetéből… Hogyan lelkesedhetünk földi, közönséges dolgokért, miért nem köti le fi gyelmünket a Golgota keresztje, a szeretet, amely Isten drága Fiának halálában nyilatkozott meg?…

  Mindezt a megaláztatást és gyötrelmet azért viselte el, hogy a vándorokat, bűnösöket és hálátlanokat visszavezesse az Atya házához. Ó, az áldott otthon, nem engedhetem meg magamnak, hogy elveszítsem! Ha üdvözülök, Isten országában a megváltás tervének új mélységeit ismerhetem majd meg. Minden megváltott szent megismeri az Atya és a Fiú szeretetét, és úgy fogja értékelni, mint soha azelőtt. A dicséret énekei törnek fel a halhatatlan ajkakról. Jézus szeretett minket, az életét adta értünk. Megdicsőült testben, gazdagabb képességekkel, tisztává lett szívvel, megtisztított ajakkal dicsérjük majd az üdvözítő szeretet nagyságát és gazdagságát. A mennyben nem lesznek szenvedők, sem kételkedők, akiket meg kell győzni az örökkévaló dolgok valóságáról, sem előítéletek, sem borzalmas bűnök, hanem képesek leszünk a minden ismeretet felülmúló szeretetre. Nyugalom – hála Istennek, megnyugvás vár Isten népére, ahol Jézus vezeti a megváltottakat az élő vizekhez. Akkor beteljesedik, amiért Atyjához imádkozott: »Azt akarom, hogy akiket nékem adtál, velem legyenek, ahol én vagyok.«” (That I May Know Him [Hogy megismerhessem Őt], 371. o.)

  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...