Articolul precedentUn  antrenament mai  dificil
  Articolul următorDecizie comună

  „Boldogok, akik megmosták ruháikat a Bárány vérében”

  „Boldogok, akik megtartják az Ő parancsolatait, hogy joguk legyen az élet fájához, és bemehessenek a kapukon a városba.” (Jel 22,14)

  „Azt várjuk, hogy végül bejutunk a mennybe és csatlakozunk a mennyei kórushoz? Amilyen jellemmel a sírba szállunk, úgy támadunk fel. Most van a megtisztulás ideje… János látta Isten trónját, és a trón körül egy csoportot, s megkérdezte: »Kik ezek?« A válasz így hangzott: »Ezek azok, akik megmosták és megfehérítették ruháikat a Bárány vérében.« (Jel 7,14) Krisztus élő vizek forrásaihoz vezeti őket, és ott van az élet fája is. Olyan élet tárul fel itt előttünk, amely Isten életéhez mérhető. Nincs ott fájdalom, bánat, betegség, sem halál. Minden békés, harmonikus és szeretetteljes…

  Most van itt az ideje, hogy kegyelmet és erőt kapjunk, s összekapcsolva emberi erőfeszítéseinkkel, igaz jellemet formálhassunk az örök életre. Ha ezt tesszük, tapasztaljuk, hogy Isten angyalai szolgálnak minket. Isten örökösei és Krisztus örököstársai leszünk. Amikor az utolsó trombitaszó felharsan, a halottakat Isten előhívja börtönükből, és az élők egy pillanat alatt elváltoznak, a halhatatlan dicsőség koronáját helyezik majd a győztesek fejére.

  A gyöngykapuk feltárulnak azok előtt, akik megtartották az igazságot. A küzdelem véget ért. »Jöjjetek, Atyámnak áldottai, örököljétek az országot, amely tinéktek készíttetett a világ alapítása óta.« (Mát 25,34) Szeretnénk elnyerni ezt az áldást? Én igen, és hiszem, hogy te is. Bárcsak Isten segítene neked, hogy megharcolhasd az élet csatáit, és győzelmet arass nap mint nap, s végül azok között legyél, akik beléphetnek a mennybe. Szeresd Jézust… Ne utasítsd vissza az Üdvözítőt, mert végtelen árat fi zetett érted. Látom Jézus szeplőtlen szépségét, és azt szeretném, ha te is meglátnád.” (In Heavenly Places [Mennyei helyeken], 369. o.)

  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...

  Az utolsó ítélet

  „És láttam a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani Isten előtt; és könyvek nyittattak meg, majd...

  Az új Jeruzsálem elleni támadás

  „Sátán… kimegy, hogy elhitesse a föld négy szegletén lévő népeket… hogy egybegyűjtse őket háborúra…” (Jel...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...