Articolul precedentAlege
  Articolul următorÎntre două lumi

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen az.” (Préd 12,16)

  „A fényképész művészete pusztán belevési a hasonlóságot a romlandó anyagba, de az élet mennyei feljegyzéseiben a jellem hűségesen kiábrázolódik, és ez a feljegyzés soha nem törlődhet, csak az elfedező Áldozat vére által. (…) Isten angyalai éppoly pontosan felveszik a jellem dagerrotípiáját, képét, ahogyan a művész az emberi vonások hasonlóságát, és ebből ítéltetünk meg! (…)

  Amikor mennyei ítélők ülnek le és könyvek nyittatának meg, az emberek nem úgy jelennek majd meg, mint emberi szemek és véges ítélők előtt. Akkor a titkos bűnök felszínre kerülnek. Indítékok és szándékok, amelyek eddig rejtve voltak a szív sötétjében, most mindenki előtt nyilvánvalóvá válnak. (…) Minden megjelenik, mint valódi életkép. (…) Abban az ünnepélyes órában a férj hűtlensége feltárul a feleség előtt, és a feleség hűtlensége a férj előtt. A szülők meglátják, milyen gyermekeik jelleme, és a gyermekek is látni fogják szüleik életében a hibákat és tévedéseket. Aki megrabolta szomszédját azzal, hogy hamis színben tüntette fel magát, nem menekül meg ebül szerzett jószágaival. Istennek pontos feljegyzései vannak könyveiben minden igazságtalan elszámolásról és minden becstelen ügyletről. (…)
  Az emlékezet igazi és eleven lesz a bűnös kárhoztatásakor, aki ama napon könnyűnek találtatik. Az értelem felidézi a múlt minden gondolatát és cselekedetét: az egész élet kivetül, mint a fi lm a mozivásznon.” (Review and Herald, 1884. január 1., november 4.; 1886. február 12.; 1888. március 27.; 1891. január 13.)

  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  A menyegzői ruha

  „És adatott annak, hogy felöltözzék tiszta és ragyogó fehér gyolcsba; mert a fehér gyolcs a...

  Isten kegyelme által

  „Megigazulván ingyen az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban való váltság által.” (Róm 3 :24)Krisztus számos...

  A Mennybe jutás feltétele

  „Felele Jézus, és monda néki: Bizony, bizony, mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....